Bu yıl 30.”cusu gerçekleştirilen ’Vergi Haftası’ etkinlikleri kapsamında Valilik binası önünde Vergi dairesi başkanı Refik Akgün tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. 

Törene, Vergi Dairesi Başkanı Refik Akgün, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ve daire müdürleri katıldı.  Saygı duruşu istiklal marşının ardından Refik Akgün bir konuşma yaparak; "Vergi devletlerin kalkınmalarında, sosyal adaletin dağıtımında önemli bir araçtır. Bu nedenledir ki bugün en gelişmiş ülkeler dahi kalkınmalarını ve büyük projelerini vergi temeli üzerine inşa etmektedirler. Bu anlamda gelir idaresi Başkanlığımızın en önemli görevi Bakanlığımızca belirlenen politikalar doğrultusunda mükellef haklarını gözeterek verginin zamanında ve tam olarak ödenmesini temin etmektedir. Böylece bir taraftan kamu gelirlerinin en önemli kaynağı vergilerliği finanse edilerek hizmetlerin vatandaşlara kesintisiz bir şekilde sunulması sağlanırken diğer taraftan da yatırım üretimi istihdamın artırılması adil bir gelir dağılımının sağlanmasına katkıda bulunmaktadır. Bu kapsamda 2015-2017 yıllarını kapsayan kayıtdışı ile mücadelede eylem planını belirten hedefler doğrultusunda tamamlanmış olup bu kapsamdaki mücadelesini 2018-2019 yıllarında da kararlılık da sürdürmektedir” dedi. 

Törenin ardından Vergi Dairesi çalışanları Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret ettiler. Vali Bektaş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek vergi haftasına ilişkin şöyle dedi; “Vergi haftasını kutluyoruz. Vergi bilincinin yaygınlaştırılması herkesin üzerine düşen vergiyi gönüllülük esasında vermesi gönüllülük ile sağlaması önemlidir. Vergisini vermeden görevlerini yerine getirmeden hak istemek böyle bir şey mümkün olmuyor. Almadan vermek olmuyor. Zonguldak olarak vergi açısından baktığımızda yüzde ikiyüz otuz vergi fazlamız var. Zonguldak’ta çok büyük ve ciddi kurumlar var. O kurumların vergileri de yansıdığında ödediğimiz vergiden harcamaları ölçmede ve çıkardığımızda yüzde ikiyüz otuz gibi bir rakam gerçekten iyidir. Temenni ediyoruz ki ülkemiz ve tüm iller Bu durumda olsun. Ama Bu çok olası bir şey değil. Zonguldak olarak görevimizi yapıyoruz vergimizi veriyoruz. Hizmettir de istiyoruz. Umarız daha iyi hizmetlerle Zonguldaklı hemşerilerimizi buluşturma şansı buluruz. Vergi bilincindeki tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim