Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) arasında staj protokolü imzalandı. İmzalan protokol ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü öğrencileri Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda staj yapma imkanına kavuştu. Stajyer öğrencilerin 5510 sayılı kanun gereği iş kazası ve meslek hastalıkları sigortası Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından yapılırken, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çerçevesinde ücretleri Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ödenecek.

Protokol Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İsmail Hakkı Özölçer tarafından imzalandı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; “Üniversitemiz şehrimizin gözbebeği kurumlarından biri. Üniversitemizle birçok alanda olduğu gibi eğitim – öğretim alanında da iş birliklerimiz var. Öğrencilerimizin reel sektörün içerisinde, reel sektörün beklentilerini karşılayacak şekilde yetiştirilmesi çok önemli. Üniversitemizde teorik bilgiyi en güncel şekilde alıyorlar. Sağlamış olduğumuz bu imkanla eğitim – öğretim döneminde uygulamanın da içinde yer alarak, pratik bilgiyi de kazanmış bir şekilde mezun olacaklar ve reel sektörde uyum sorunu yaşamadan çalışmaya başlayacaklar.

Yapmış oldukları bu işbirliğinden dolayı başta rektörümüz Prof.Dr.İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere üniversite yönetimine, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yönetimine ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Bölüm Başkanı Prof.Dr.Feride Öztürk’e teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim