TÜİK’in Yapı İzin İstatistikleri sonuçlarına göre, kentte 2025’in ikinci çeyreğinde 912 daire için yapı ruhsatı düzenlenmişti. 2026’nın aynı döneminde sayı 1.208’e yükselirken, yıllık artış yaklaşık yüzde 32,5 oldu.
Ruhsat verilen daire sayısı 2026’nın ilk çeyreğinde ise 1.158 olarak kaydedilmişti. İkinci çeyrekte bu rakama 50 daire daha eklendi.
Yapı kullanma izinlerinde 606 daire
Kentte kullanıma hazır hale gelen yapılara ilişkin istatistiklerde de artış dikkat çekti. Nisan-Haziran 2026 döneminde Zonguldak’ta 606 daire için yapı kullanma izin belgesi düzenlendi. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 219 seviyesindeydi. Böylece yapı kullanma izin belgesi verilen daire sayısında yıllık bazda 387 dairelik artış gerçekleşti. Oransal artış ise yüzde 176,7’ye ulaştı.
Ocak-Mart 2026 döneminde 570 daire için yapı kullanma izin belgesi verilirken, ikinci çeyrekte bu sayı 606 oldu. TÜİK’in yayımladığı tabloda önceki dönemlere ilişkin bazı yapı izin verilerinin revize edildiği bilgisine de yer verildi.