Devlet bir taraftan Kıyı Kanunu’nu ihlal eden ve sahil şeridindeki yapılaşmalarla mücadele ederken, diğer taraftan sahil şeridindeki betonlaşma devam ediyor.

Karadeniz Ereğli Belediyesi sınırları içinde geçtiğimiz aylarda faaliyete geçen Manzara Kafe Restoran’ın işletmecilerinin, sahil şeridine inşa ettikleri betonarme yapıların Kıya Şeridi Kanunu’na uyup uymadığı merak konusu haline geldi.

Yeni yapılar yasal mı?
Manzara Restoran’ın sahil şeridinde gerçekleştirdiği betonarme yapıların yasalara uygun olup olmadığı ilçede tartışma konusu haline geldi. Bilindiği üzere Kıyı Kanunu;
Ek : (1/7/1992 - 3830/2 md.) Sahil şeritlerinde yapılacak yapılar kıyı kenar çizgisine en fazla
50 metre yaklaşabilir” diyor. Manzara Restoran işletmecilerinin inşa ettiği yeni yapıların denize uzaklığı ise kanunda belirtilen mesafeden çok daha yakın.

İşletmecileri kimler?
Manzara Kafe Restoran’ın işletmecilerinden birinin babası Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, diğerinin babası ise eğitimci Yaşar Ciğer. Bilindiği üzere Ereğli Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal’ın da bu mekana gitmişliği var. Şimdi cevap arayan bir diğer soru ise işletmecilerin inşa ettiği yapıların, inşaat ruhsatlarının olup olmadığı.

Zonguldak’ta yıkılmıştı
Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz aylarda Zonguldak’ta bazı konutlar ve liman içinde bulunan çekek yerleri ruhsatsız olduğu ve Kıyı Kanunu’na aykırı olduğu için ilgili makamlar tarafından yıkılmıştı.

Editör: TE Bilisim