ZBEÜ ile TTK Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı ZBEÜ ile TTK Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Harun Akın, ziyarette önemli açıklamalarda bulundu.
Zonguldak Belediyesi'nin gelirlerini arttıracağını belirten Harun Akın ayrıca Zonguldak'ta 50.000 kişinin tapusunu olmadığını belirterek Zonguldak'ı tapuya kavuşturacağına ifade etti.
Harun Akın yaptığı açıklamada CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın da çok önemli bir mevkiide ve konumda olmasından duyduğu mutluluğunu ifade etti.

"ZONGULDAK VERDİĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR"

Harun Akın yaptığı açıklamada şunları söyledi; "2024 yılında Türkiye bir yerel seçime gidiyor. Haliyle Zonguldak'ta da bizler bu süreci yaşayacağız. Ben de il belediye başkan adaylığı için aday adayı noktasında müracaatımı yaptım. 
Zonguldak gerçekten çok önemli bir kent.  Türkiye'nin enerjilerinin merkezi, emeğin  başkenti.  Türkiye ekonomisine kömür çıkaran  ve bu uğurda binlerce şehit vermiş bir kent. Ama sonuçta baktığımız zaman verdikleri ve aldıkları karşılaştırmasını yaptığımız zaman Zonguldak gerçekten çok kötü bir tabloyla karşı karşıyayız.
Değerli arkadaşlar ben milletvekilliğim döneminde 2005 yılında Zonguldak'ın sorunları ve çözümleri isimli topladığım bir kitapçık yapmıştım. Daha sonra onu revize ettim. Şimdi bu aday adaylığı dönemimde tabii epey bir süre oldu. Tekrar bir kitabı karıştırdım. Hani aday adaylığı sürecimiz var. Yarın adaylaşırsak bu sorunların içinde hangisi olmuş çıkaralım veya yenilerini ekleyelim. İnanır mısınız arkadaşlar? 20 sene evvel sorunlar ve çözümler isminde yapmış olduğum kitapçıktaki ana sorunlar aynen duruyor. Bir iki tane böyle yazmış olduğumuz konulara el atılmış.
Zonguldak'ın ana sebepleri var. Zonguldak'ın oluşma nedenleri var. Zonguldak bir kömür kenti. Kömürle Zonguldak var olmuş ve cumhuriyetin ilk şehri olmuş. Ondan sonra cumhuriyetin inşasında demir Yollarında, fabrikalarında, karayollarında Zonguldak Madencisi, Zonguldak kömürü birinci sırada rol almış. Ama bu şehir karşılığını yaklaşık 25 yıldır alamıyor. Yani şimdi bakın kentin oluşma nedenleri söyledik.
Tabii ki bizim belediye başkanlığımız yani ben milletvekilliğimden buralara çalışarak geliyorum. Zonguldak'ın belediye başkanı demek Zonguldak'ta halkın seçtiği en önemli temsilcidir. Zonguldak Belediye Başkanı'nın Türkiye'de Zonguldak'ın sorununu çözemeyeceği hiçbir sorun çözemeyeceği hiçbir konu yok. 


"TAPUSUZ BİR KENTİN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TALİBİM ZONGULDAK'I TAPUYA KAVUŞTURACAĞIM"

Zonguldak'ta yaşıyoruz Zonguldak'ta 50 bin kişinin tapusu yok.  Zonguldak gibi bir kent Türkiye'de yok. Ben 2014 yıllarında olağanüstü bir kongrede il başkanı olduğumda bununla ilgili bir çalışma yapmıştık. O günün merkezi hükümetine, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gittik. O Çalışma Bakanı'yla komisyonlarda tapu tahsis belgelerinin tapuya dönmesinin ilgili görüşülen torba kanunundaki yasada maddesini değiştirdim. Ve Çalışma Bakanı o günün Faruk Çelik grup başkan vekilimizin odasında şunu söyledi. Ya bu parlamentoda muhalefetle çok anlaşarak kanun yaptık ama bir Muhalefetin il başkanıyla da ilk defa kanun yapıyorum dedi. Ben bu şerefi yaşadım. Yani ama yaşadık da sonu ne oldu? İlgisizlikten çok da iyi gittiğini gitmediğini biliyorum. Milli evlat müdürlüğü tabii ki tahsis belgeleriyle ilgili şu anda hazinenin ilgili biri mi o değişiklikten sonra tahsis belgesini almalar başladı. Ama hala sorunlar var
Zonguldak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğun zaman göreceksin. En az 10 bin vatandaşımız tapu tahsis belgemi tapuya Çevir diye müracaat etmiş Zonguldak Belediyesi'ne bunları küçümseyebilir misiniz? Yani tapu ne demek? Tapu her şey. Ölürsek çoluk çocuğumuza bırakacağımız en önemli miras. Tapu Kanunu Türkiye'nin en sağlam kanunudur. E şimdi esnaf. O tapusunu alsa 50 bin esnaf. Bankaya verse, kredi alsa ekonomiye Yansımaz mı? Veya gecekondudan tapusunu almış, bina yapar, gider belediyeye, belki orayla ilgili yeni bir imar düzenlemesi olmuştur. Katar Tarımı olmuştur.  kardeşleriyle birlikte yeni bir daire yapar. Veya ticari düşünür, satar. Yani tapusuz kent olmaz.
Tapusuz bir kentin belediye başkanlığına talip oluyorun Niye? Kentin tapusunu tapusuz insan ve onunla birlikte herkesin kabul gördüğü bir imar düzenlemesi.  koşmadığı, ne olduğunu bilmediği bir imar düzenlemesi değil. Herkesin kabul gördüğü bir imar düzenlemesini yapacağım .


 

DENİZ YAVUZYILMAZ'IN CHP'DE ÇOK ÖNEMLİ BİR MAKAMDA OLMASI SEVİNDİRİCİDİR.

Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın Enerjiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmasın değerlendiren Harun Akın sözlerine şu şekilde devam etti:
"Bunu çok önemli önemli buluyorum. Deniz Yavuzyılmaz vekilimiz Genel Başkan Yardımcımız aynı zamanda şu anda MYK üyesi ve Enerji Bakanlığı, Gölge Enerji Bakanı. Siyasi geçmişinde bugüne kadar Zonguldak, böyle bir önemli  koltuk kazanmadı sandıkta. Yani bizim en büyük sorunlarımızdan biri de parti meclis Ve MYK'da temsil edilememesiydi. Çünkü Zonguldak'ta yaptığım hem bu adaylıklarla ilgili hem çalışmalarla ilgili orada bir arkadaşınızın olmaması bizi hep böyle sıkıntıya sokmuştu. O yüzden Deniz Vekilimiz genç yaşta bence güzel de milletvekilliği yapıyor onu  gerçekten tebrik ediyoruz tekrar. 

Tabii kurultayda böyle önemli bir yere geldi. Yani bir de hiçbir listede yokken geldi. O da bir ilk.  Yani listelerde olmayıp da orada Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurultaylarını çok iyi bilirim. Orada öyle listeye girmek öyle çok kolay bir iş değil.  İnşallah biz de o rüzgarla birlikte Zonguldak Belediyesi'ni de  alarak tekrar AKP'den  onun yanına koyarsak bence çok şık olacak diye düşünüyoruz"

Editör: Haber Merkezi