ZBEÜ’de Hıdrellez Bahar Bayramı Coşkuyla Kutlandı ZBEÜ’de Hıdrellez Bahar Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili, CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Atınç Kayınova, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, “Esamesi bile kalmayan ifade özgürlüğü umarım ki çok yakın gelecekte yeniden tesis edilir” temennisinde bulundu.

Kayınova’nın mesajı şöyle; Herkesin fikirlerini özgürce paylaştığı, ötekileştirilmediği, ayrıştırılmadığı, düşman ve hatta düşmandan da öte vatan haini ilan edilmediği bir yaşamı Türk ulusu da tüm demokratik ve özgür toplumlar gibi hak etmektedir. Ülkemizde bugün maalesef esamesi bile kalmayan ifade özgürlüğü umarım ki çok yakın gelecekte yeniden tesis edilir.

Amaçları sadece koltukta ve musluğun başında oturmak olanların, gerçeklerin peşinde ülkesi ve toplumu için düşünen, konuşan ve yazan basın çalışanlarını itibarsızlaştırmaya çalışmadığı, tutuklamadığı, özgürlüklerini kısıtlamadığı, toplumda hedef haline getirmediği günlerde yaşamak dileği ile tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlarım.

Haber yaptığı ya da fikrini açıkça yazdığı için tutuklu ya da hükümlü olarak cezaevlerinde özgürlükleri kısıtlanan, aileleri bölünen tüm basın emekçilerinin de özgürlüklerine kavuşması dileklerimle saygılar sunarım. 

Editör: Haber Merkezi