Harun Akın, Osman Zaimoğlu'nu ziyaret etti... Harun Akın, Osman Zaimoğlu'nu ziyaret etti...

Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla örgütlere gönderilen Danışma Kurulu Toplantı ve Raporu konulu yazıyla, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP’nin kazandığı siyasî başarıyı ve üstlendiği sorumluluğu doğru ele almak ve yeni dönemin siyasetini birlikte kurmak için parti örgütlerinin istişare süreçlerini sağlıklı bir şekilde yürütmesinin önem taşıdığına vurgu yapıldı.

Bu çerçevede zaman kaybedilmeksizin il ve ilçelerde bulunan Danışma Kurullarının toplanması, toplanan Danışma Kurullarında tüm kademelerin görüş alışverişinde bulunması ve süreci birlikte değerlendirmesi istendi.

Yazıda ayrıca toplantıların verimli bir tartışma ortamında geçmesi, örgütün tüm kademelerinin katılımı ile karşılıklı siyasî değerlendirmelerin yapılabilmesi için de genel merkez tarafından bir toplantı akışı hazırlandığı belirtildi. Buna göre Danışma Kurulu toplantılarında il ve ilçe başkanları ve varsa genel merkez yöneticilerinin siyasî değerlendirmelerinin yer aldığı kısa ve özlü bir açılış konuşması ile başlangıç yapılacak; örgüt hiyerarşisinde aşağıdan yukarı olacak şekilde sırayla üyelerin, il ve ilçe yöneticilerinin, milletvekillerinin, il başkanının ve genel merkez yöneticilerinin siyasî değerlendirmeleri ile ortaya çıkacak yorum, öneri ve eleştiriler derlenecek. Paylaşılan sorunların il başkanlıkları tarafından Danışma Kurullarında tartışılması, çıkan sonuçların derlenmesi ve CHP Yazı İşleri Birimi’nin e-posta adresine gönderilmesi sağlanacak. Bu arada toplantıların divan başkanlarına Genel Başkan Özgür Özel’in mektubu iletilecek ve mektup tüm katılımcılarla da paylaşılacak.

Danışma Kurulları toplantılarında hangi konular üzerinde durulmasının hassasiyetle talep edildiği bilgisine de ulaştı. Bu bilgilere göre genel merkez tarafından gönderilen sorulara verilen yanıtlar il başkanlıkları tarafından Danışma Kurullarında tartışılarak derlenecek ve genel merkez yazı işlerine Danışma Kurulu tarihinden en geç üç gün sonra iletilmiş olacak.

Danışma Kurullarında cevap bulması beklenen sorular ise şunlar:

1-    İl veya ilçedeki seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Somut olarak il ve ilçedeki seçim sonuçlarında;

a-    Saha gözlem ve izlenimleri ışığında, farklı toplum kesimlerinin oy davranışlarının;

b-    İl ve ilçe örgütlerinin somut çalışma programlarının;

c-     Seçim kampanyası dönemindeki çalışmalarda aday ile kurulan eşgüdüm ve iletişimin;

d-    Örgütün diğer üst organlarıyla ve genel merkez ile kurulan koordinasyonun olumlu veya olumsuz etkileri neler olmuştur?

2-    Partinin her kademesinde yürütülen siyasî çalışmalar içerisinde, yeni dönemde ve gelecek seçimlerde devam ettirilmesi veya sona erdirilmesi beklenen ya da talep edilen uygulamalar nelerdir?

3-    Partililerin yeni dönemde örgüt ile yerel yönetim birimleri arasındaki ilişkiye dair görüş ve önerileri nelerdir?

4-    Yeni dönemde genel merkezden siyasî mücadelenin eksenleri, söylemi ve eylemlerine dair beklenti ve talepler nelerdir?

Bu arada söz konusu genelgenin gönderilmesinden kısa bir süre sonra partinin Zonguldak İl Örgütü’nün danışma kurulu toplantısı için hazırlık çalışmalarına başladığı bildirildi. Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü’nün ise nasıl bir tavır alacağı ve söz konusu toplantıyı ne zaman ve hangi koşullarda yapacağı merak ediliyor.

Editör: Haber Merkezi