Sen açıklamazsan ben açıklayacağım!
CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, yeni Revizyon İmar Planlarında Yeni Mahalle 573 Ada 1 ve 2 parselde yapılan kavşak düzenlemesi içine bir AK Partili Meclis Üyesinin yakınına rant sağlandığını iddia etti.
Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’a seslenen Kayınova, “Bu parselin içinde birinci dereceden akrabası olan AKP’li Belediye Meclis Üyesi var mıdır, yok mudur? İsmini sen açıkla, sen açıklamayacaksan ben açıklayacağım” dedi.
1 Eylül Cuma günü Zonguldak Belediye Meclis toplantısına gelmesi beklenen Revizyon İmar Planlarının AK Partililere rant planı olduğunu videolarla açıklayan CHP’li Atınç Kayınova yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

Zonguldak Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyeleri olarak Temmuz ayındaki Revizyon İmar Planı’na ‘hayır’ demiştik.
Bu planın Zonguldak’ın sorunlarını çözmek yerine Zonguldak’ın kucağına yeni sorunlar yaratacak nitelikte olduğunu, şehir amaçlı olmadığını rant amaçlı olduğunu, AKP’lilerin çıkarlarını kollayan şekilde olduğunu,  komşuyu komşuya düşman eden nitelikte olduğunu, insanların zor durumdaki ihtiyaçlarını kendi çıkarları için kullanma çabası içinde tek bir plan olarak gündeme getirildiğini, oysa bölüne bölüne parça parça getirilebileceğini, bunları Zonguldak halkıyla paylaştık, şerh imzalamızı paylaştık. Biz ve yaklaşık 3 bin insanımız Revizyon İmar Planı’na çeşitli gerekçelerle itiraz ettiğini ve neredeyse hepsi biliyoruz ki haklı gerekçelerle itirazlarını sundunuz. Biz Zonguldak’ın kentsel yapılanması üzerinden içerik boyutuyla eksik ve yanlış olduğunu gösteren bir duruşla, imar komisyon ve meclis toplantılarında aktardık. Şerh notumuzla Belediye Başkanı’na ilettik. Ancak AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ve Sayın Belediye Başkanı Selim Alan ‘Ben yaptım oldu üzerinden Zonguldak’ın bir çok sorunu olduğu gibi bu sorunu da yine o ben yaptım oldu tutumu üstünden yeni sorunlar eklendi, ekleniyor.
Eğer ki, Revizyon İmar Planı bu haliyle onaylanır ve geçerse bir sonraki süreçte çok büyük olasılıkla işin Adli boyutu ortaya çıkacak. Çünkü vatandaşlar sırada bekliyor. Şehir İmar Plansız bir hale düşecek. Bu da Ömer Selim Alan’ın giderayak son hediyesi olacak. Biz bu planın rant odaklı olduğunu, AKP’liller için yapıldığını, kendini düşünenlerin yaptığını, kenti düşünmek için bu planda bir bakışın olmadığını defalarca söyledik. 
İmar yolunda ile kadastral yolun geçtiği yerde bir kavşak var. Bu planlarda o kavşağa bir bina konmuş! Binaya imar verilmiş. Hem de buralar 4 katken, buraya 5 kat imar verilmiş. Peki ben buradan sorayım  Yeşil Mahalledeki 573 Ada 1 ve 2 parselin sahibi kimdir. Bu parselin sahibinin senin yanında Belediyenin içinde bir görevi var mıdır, yok mudur?  
Bu parselin içinde birinci dereceden akrabası olan AKP’li Belediye Meclis Üyesi var mıdır, yok mudur? Bunu sen açıkla ismini, sen açıklamayacaksan ben açıklayacağım. Emin ol Zonguldak halkı gibi bende buradaki ismi nasıl açıklayacağını bende merak ediyorum. Hangi gerekçelerle kavşağın ortasına 5 katlı binayı koyabildiğinizi açıkla…