Zonguldak’ın en güzel sahilleri arasında yer alan Orta Kapuz sahillerine tonlarca hafriyat dökülerek adeta ihanet ediliyor.

DDY’nin tren geçit ve ray sistemlerini iyileştirme çalışmaları kapsamında doğayı katlederek yaptığı çalışmanın ardından bu gün Orta Kapuz (Tersane) sahiline tonlarca toprak ve hafriyat döküldü.
Tersane’nin üst kısmında yer alan demiryollarında aylardır süren istinat duvar yapımı nedeniyle çıkan hafriyatlar sessiz sedasız orta Kapuz’a dökülüyordu. Bu gün yapılan çalışmalarda ise tonlarca toprak hafriyat pervasızca sahile döküldü.
Yerel seçimde Orta Kapuz sahillerine proje yapma sözü veren Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Şenol Ayyıldız’ın hiçbir işlem yapmaması Zonguldak’a ihanet olarak yorumlandı.

29 Mart 2019 Yerel seçimlerinde Selim Alan, halkın desteğini almak adına video çekerek projelerini anlatırken, "Tersane Plaj Tesisleri Projesi Sevgili Hemşehrilerim, birçoğumuzun yüzmeyi öğrendiği orta Kapuz, tersane bölgesine çok güzel, kaliteli vakit geçirebileceğiniz bir tesis kazandıracağız. İnşallah bu tesis ile rahat rahat denize girebilecek, sosyal alanlar ile şehrimize hak ettiği değeri vereceğiz" sözünü vermişti.