3-4-5 Mayıs tarihleri arasında ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun girişimleri ile Zonguldak Dedeman Otel’de düzenlenen 2.’ci Zonguldak Genel Ticaret Fuarı’na ikinci kez katılarak stand açan Procab Silicone fabrika sahibi Aktaş, Nejdet Tıskaoğlu’nun ‘Eve Dönüş’ projesini Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ile paylaştıktan sonra projeyi sahiplenerek start verdiğini söyledi.
 

“EVE DÖNÜŞ” PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİN

Saadet Partisi büyük kongreye hazırlanıyor... Saadet Partisi büyük kongreye hazırlanıyor...

Zonguldaklı iş adamlarının ve kamuoyunun ‘eve Dönüş’ Projesini hayata geçirmeleri gerektiğini belirten sanayici Şükrü Ulus Aktaş, “Zonguldaklı bir firmalar, iş insanları, siyasetçi ve bürokratlar Nejdet Tıskaoğlu’nun “Eve Dönüş” projesini hayata geçirmelerinde fayda var ama “Eve dönüş” projesi gerçekleşirken arsa fiyatları maksimum fiyatta olmaması lazım. Yoksa bende buraya gelmek istiyorum. İstanbul’da verdiğimiz kiralar 300 bin lira. Burada 3 milyona bir arsa alıp hem buraya katkı sağlarım hem kendime katkı sağlarım, hem işgücünü artırırım.  Zonguldak’taki arsa fiyatları cazip olsa fabrikamı Zonguldak’a taşırım.  Çünkü, Zonguldak, İstanbul’a en yakın merkez. 3 saat sonra İstanbul’dasınız. Bu söylediklerimizi Düzce, Adapazarı’nda yapma şansınız yok. Çünkü orada büyük firmalar var. Orada bizim gibi küçük KOBİ’lerin büyüme şansı yok. Zonguldak için tıpkı Ordu gibi 6. Bölge teşvik de isteyin. Yurtdışıyla rekabetçi olmak için birincisi arsa fiyatlarının cazip olmalı, ikincisi 6. Bölge gibi teşvik olmalı. Bizim rakibimiz Almanya filan değil, Çin. Biz zaten Almanya’ya mal satıyoruz” dedi.
 

BELEDİYE BAŞKANI, EVE DÖNÜŞ PROJESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI…

Elcab Kablo A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun gündeme getirdiği ‘Eve Dönüş’ Projesini kendi memleketi Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler’e anlattığını belirten Aktaş, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e Nejdet beyin “Eve Dönüş” Projesini anlattım. İlk defa duyduğunu söyledi, projeyi sahiplendi ve bununla ilgili çalışmaları başlattı. Türkiye genelinde eve dönmek isteyen firmalarla iletişime geçtiler, metrekarelerini aldılar. Belediye Başkanı Hilmi Güler, bizim gibi küçük KOBİ’ler için arsa üretmek için çalışmaları başlattı. Bu proje tüm Anadolu’ya yayılmalı. Eve dönüş projesi Anadolu’yu ayağa kaldıracak bir proje. Zonguldak Nejdet Bey’in öngörüsü ve projelerinden faydalanmalı. Eve Dönüş Projesi başlı başına Anadolu da kalkınmayı sağlayacak bir proje” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi