Şanlı Park’ta imar rantı var mı, yok mu?

Kıyı Kanundan kaynaklanan engelleri aşabilmek için 2010 yılında Belediye Meclisinde ‘Kısmi yapılaşma tespiti’ ile Filyos sahillerini yapılaşmaya açan Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın seçim sponsoru Müteahhit İsmail Recai Şanlı’ya imar rantı sağladığı iddiaları ayyuka çıktı.

Güpgüpoğlu’na rekor ceza, Şanlı’ya imar rantı!

2 Bin 700 Yıllık bir tarihe sahip olan Filyos Antik Kent’i adeta İmar rantı cennetine çeviren Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, bilirkişiye vermek üzere100 Bin TL rüşvet istediği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunan Galip Serkan Güpgüpoğlu’nun otel inşaatını mühürleyerek, 6 Milyon 340 Bin TL rekor ceza keserken, seçim sponsoru İsmail Recai Şanlı’nın ‘Şanlı Park’ Site inşaatındaki imar rantlarına göz yumduğu iddia ediliyor.

Çevre Müdürlüğü, imar rantlarına ne zaman dur diyecek?

İddiaya göre; Yeşil alandan çıkarılan ve asırlık ağaçların kesilerek yapılan ‘Şanlı Park’ Sitesi’ne ilave bir blok yapılmasına da izin verildi.

Belediye’ye verilen projenin ardından iskan alınan ‘Şanlı Park Sitesi’de iskanının alınmasının hemen ardından  dükkan ve ofis katlarında tadilatlar yapılarak projelerin dışına çıkıldı. Ancak tadilat ruhsatı alınmadı.

İmar rantı ve rüşvet iddialarının uyyuka çıktığı Filyos beldesinde, kendisine yakın müteahhitlere her türlü imar rantının önünü açan AK Patili Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın, kat artışı, imar fazlası verdiği ve iskanı alınan ancak tadilat projesi olmadan değiştirilen bir çok inşaatın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından denetlenmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim