Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde ışıklı kavşakta yolcu otobüsü ile otomobilin çarpıştığı kazada hayatını kaybeden Göksel ve Resul Baş kuzenler gözyaşları arasında toprağa verildi. Amca Ali Baş ise sürücülerin trafik kurallarına uymasını isteyerek "Trafik kurallarına uymadığımız sürece genç evlatlarımızı kaybediyoruz" dedi.

Olay, dün gece 01.35 saatlerinde Perşembe ışıklı kavşakta yaşandı. Ahmet K. idaresindeki Efe Tur firmasına ait 41 FM 830 plakalı yolcu otobüsü Bartın'dan Ankara'ya gitmek üzere aldığı yolcularla birlikte yola çıktı. Otobüs, ışıklı kavşağa geldiğinde Göksel Baş hakimiyetindeki 34 BP 566 plakalı Fiat marka otomobille çarpıştı. Otobüs çarpışmanın şiddetiyle yol kenarındaki banketleri de sökerek prefabrikten imal edilen bir iş yerine daldı. Yolcu otobüsünün çarptığı otomobil hurdaya dönerken araç içerisinde bulunan kuzenlerden Resul Baş (17) olay yerinde, Göksel Baş (22) ise kaldırıldığı Çaycuma Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Nuran ve Celal Gülsen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Resul Baş ile kuzeni Göksel Baş, bugün Sandallar köyü Yahyabaşoğlu Mahallesi Camii ve Koramanlar köyü Şeyh Yabalı Baba Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası asri mezarlığa defnedildi.

İki kuzenin arkadaşları da mezar başına gelerek dualar etti. Amca Ali Baş, "Ne yazık ki elim bir kaza sonucu yeğenim Göksel ve çocuğum kadar sevdiğim Resul'ü kaybettik. Acımız tarifsiz. Allah kimseye bu acıyı göstermesin. Kimseye yaşatmasın. Sürücülerin mutlaka trafik kurallarına uymasını istiyorum. Kurallara uymadığımız zaman böyle gencecik evlatlarımızı kaybediyoruz. Sürücülerin trafik kurallarına uymasını istiyorum. İkisi de zaten aynı sülaleden. Kan bağları var. Kuzenler, ölüm bile onları ayırmadı" dedi.

Editör: TE Bilisim