Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 28 Mart-3 Nisan 2022 tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

    Kütüphanelerin insan yaşamında, toplumların gelişmesinde böyük bir rol oynadığını ifade eden Başkan Çetin Bozkurt, “Kütüphaneler hayatı doğru algılamak ve değerlendirebilmek için okuma ve araştırma eylemlerinin yapıldığı bilgi ve kültürel mirasın devamlılığına katkıda bulunan en önemli toplumsal kaynaklarımızdandır.”dedi.

     Başkan Çetin Bozkurt mesajında şu görüşlere yer verdi:

     “İnsanlığın bilgi birikimi olan kütüphanelerin, okuma ve araştırma alışkanlığını geliştirdiğini, düşünce ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağladığını, düşünce özgürlüğü için önemli bir dayanak olduğunu bu hafta dolayısıyla bir kez daha belirtmek isterim.

     Dünya kütüphaneciliğindeki önemli gelişmeleri paylaşmak üzere 58. Kütüphane Haftasını kutlarken verdikleri hizmetle önemli rol oynayan ve özveriyle çalışan kütüphanecilere başarılar diler, kütüphanelerimize olan ilginin artarak devamını temenni eder saygılarımı sunarım.”

Editör: TE Bilisim