Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Çanakkale Zaferi’nin 108 yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

    Mesajında, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin canları pahasına bizlere emanet ettiği bu mukaddes vatanı, daha yükseklere taşımanın gayreti içindeyiz” diyen Başkan Bozkurt, “İnsanlığa ve barışa hizmet etmeyi sürdüreceklerini” ifade etti.

      Başkan Bozkurt mesajında şu görüşlere yer verdi:

      “Çanakkale; MilliiMücadele’nin ilk ateşinin yakıldığı, bağımsızlık söz konusu olduğunda en çetin şartlar altında bile imkansızın mümkün kılındığı, büyük bir milletin yekvücut olup canını hiçe sayarak vatan topraklarına sahip çıktığı şanlı bir destandır.

      Bizler Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmekteyiz. Bu nedenle, büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin canları pahasına bizlere emanet ettiği bu mukaddes vatanı, daha yükseklere taşımanın gayreti içindeyiz.

      Bilindiği üzere Türk Milleti, tarih sahnesine çıktığı günden itibaren gerek yaşayış tarzı, gerek haksızlıklar karşısında gösterdiği tutum gerekse sergilediği kahramanlıklar ve kazandığı zaferlerle daima tarihin altın sayfalarında yer almıştır. Milli ve manevi değerlerinden asla taviz vermeyen milletimizi bu derece güçlü, sarsılmaz ve hür kılan ise vatanına ve bayrağına olan derin sevgisi ve bağlılığı olmuştur.

      Bizler, 108 yıl önce, şehitlerimizin aziz kanlarıyla müdâfaa ettiği vatanımızı, onlardan miras kalan azim ve şuurla korumaya devam edeceğiz. Milli ve manevi değerlerden vazgeçmeden, insanlığa ve barışa hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Bu topraklarda yaşayan her vatandaşın asli görevi budur.

      Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle de; bu vatanı, bayrağı ve istiklali bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanını canından aziz bilen tüm Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Editör: TE Bilisim