Dünya’yı etkisi altına alan Corona salgınında bulaş zincirini kırmak amacıyla Devrek belediyesi kan alma kabini imal etti.

Devrek belediyesi tarafından imalatı yapılan Corona’ya karşı korunaklı kan alma kabini Devrek Devlet Hastanesi’ne teslim edildi.

Konuyla iligili açıklama yapan Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, “Belediyemiz tarafından imalatı yapılan kan alma kabini Devrek Devlet Hastanesine teslim edildi.
Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, sağlık personelini virüsten korumak, şüpheli ile temas etmeden kan veya test için numune almayı sağlayan kabin imal eden Belediyemiz, bu kabini Devrek Devlet Hastanesine teslim ettik

Salgın ile mücadelede özverili bir şekilde çalışma yürüten sağlık çalışanlarının karşılaştıkları riski azaltarak şüpheli ile doğrudan teması ortadan kaldırarak test için kan veya numune almak için hazırladığımız kabin, hastanemize teslim edildi. Salgın ile mücadele kapsamında tüm imkanlarımızı kullanarak önleyici tedbirlerimizi alıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, halkımızın yoğun olarak kullandığı mekanlar ile cadde ve sokakları düzenli olarak bakteri ve virüslere karşı dezenfekte ediyoruz. Halkımızdan da yapılan uyarıları dikkate almalarını ve çevreye karşı duyarlı olmalarını rica ediyoruz”



Editör: TE Bilisim