Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Corona virüsü nedeniyle ilçede yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Bozkurt, “Yaşamın normal seyrine duyulan özlemlerin sonlanmasını, tüm ülkemizin sağlıklı ve huzurlu seneler geçirmesini diliyorum. Hepimiz zor günlerden geçiyoruz. Bu zor günlerin ardından vatandaşlarımızın en az hasarla yaşamına devam etmesi için çalışıyor, DEVREK için her türlü çalışmamızı elimizden, aklımızdan geldiğince devam ettiriyoruz.

20.000 MASKE DAĞITIMI

Girişimlerimiz neticesinde hayırsever iş insanlarımızdan temin ettiğimiz maskelerimizi vatandaşlarımıza dağıtmaları için Merkez ve Köy muhtarlarımıza emanet ettik

KÖŞE BUCAK STERİLİZASYON

Korona virüsle mücadele kapsamında ilçemizin tüm noktalarında program dahilinde özverili olarak çalışan belediye personellerimiz sterilizasyon çalışmaları yürüttü, yürütüyor.

HALK MANAVI - HALK PAZARI

Üreten ve üretmek isteyen vatandaşlarımızın zararlarını düşünerek, tüketmek isteyen vatandaşlarımızında mağduriyete uğramaması adına Halk pazarını açıp aracı konumda kâr amacı gütmeden bu zor günlerde halkımızın yanında olduk, oluyoruz.

EVLERE SERVİS ALIŞVERİŞ

65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan bireylerin bu zor suretçe eli ayağı olduk. Evlerinden çıkıp risk almamaları adına onlardan gelen her talep ev ev karşılandı karşılanıyor.

ESNAFA KİRA VATANDAŞA SU DESTEĞİ

Belediyemiz bünyesindeki dükkanlara ait kiraların alımını durdurduk. Borcundan dolayı kestiğimiz su aboneliklerini açtık, aktif halde olanların ise sayaç okumasını durdurduk. Bu zor süreç aşılana kadar da desteklemeye devam edeceğiz.

GIDA YARDIMI

Girişimlerimiz sonucu yardımsever iş insanlarımızın da desteği ile ihtiyaç sahibi hanelere gıda yardımları gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

BİYOLOJİK NUMUNE ALMA KABİNİ ÜRETİMİ

Belediyemiz tarafından sağlık personelimizin korunması amacıyla ürettiğimiz kan alma kabinini Devrek Devlet Hastanesinin hizmetine sunduk.

DEZENFEKTASYON KABİNİ VE ÜNİTELERİ

Belediyemiz tarafından üretilen dezenfektasyon tünelleri ve temin ettiğimiz üniteleri korona virüse karşı savunmasız kalınmaması için halkımızın hizmetine, kullanımına sunduk.

TIBBİ ATIK KUTULARI

Sokaklara ve çöplere atılan maske ve eldiven artıklarının yarattığı tehlikeyi önleme amacıyla tıbbi atik kutularımızı merkezi yerlere ve ilçemizin çeşitli noktalarına yerleştirdik.

SIKI DENETİM VE BİLGİLENDİRME AFİŞLERİ

İlçemizin her köşesine, marketlere ve dükkanlara bilgilendirme afişleri astık. Personelimiz ile birlikte, vatandaşlarımızın toplu halde bulunula-bilecekleri her mekanda sıkı denetim ve sıkı tedbirler uyguladık.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KONUK EVİ

Devrek belediyesi konuk evinin kapılarını değerli sağlık çalışanlarımıza sonuna kadar açtık. Hiçbir ücret ve şart talebinde bulunmadık, bulunmuyoruz.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ OTOPARK

Belediyemize ait tüm otoparkları bizler için canlarını ortaya koyup çalışan sağlık çalışanları için ücretsiz hale getirdik.

KONTROL NOKTALARINA DESTEK

Şehir dışı yasakları kapsamında ilçemize kurulan kontrol noktalarına yardımlarda bulunup, eksiklerini giderdik.

SOKAK HAYVANLARININ BAKIMI

Bir kap mama, su ve sevkata ihtiyaç duydukları zor günlerden geçen canlarımızın bu süreçte yanlarında olduk olmaya devam ediyoruz.

STERİL ELBİSE TEMİNİ VE CENAZE İŞLERİ

Tüm belediye personelimiz için çalışma şartlarında güvende kalabilsinler diye steril elbise temini sağladık. Korona virüs sebebiyle vefat eden vatandaşlarımızın cenazelerini de bu doğrultuda yüksek güvenlik önlemleriyle defnettik.

Editör: TE Bilisim