Yaklaşık 300 yıllık bir tarihe sahip olan dünyaca ünlü Devrek Bastonu, uluslararası yayın yapan TRT World televizyon kanalında tanıtıldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde eğitimci olarak görev yapan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Necati Akcasu, bölgemizin geleneksel el sanatlarının tanıtıldığı programda, üniversitemiz Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin faaliyetleri ile ilgili bilgiler aktardı.

Kültürel değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasını ve kültürel sürdürülebilirliğin sağlanmasını amaçlayan Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezi, Üniversitemiz bünyesinde 2014 yılında kuruldu.

Faaliyetlerin geliştirilmesinde Devrek Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Geleneksel El Sanatları Programının aktif katkı sunduğu merkez bir yandan geçmişten günümüze uzanan bastonculuğun mevcut bölümdeki öğrencilere tanıtılmasında rol oynarken, diğer yandan mezunların Devrek Bastonu konusunda donanımlı olması için eğitim veriyor.

Editör: TE Bilisim