Devrek Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle aldığı birçok önlemin yanında Halk Manavı ve Köy Ürünleri Pazarı da kurdu.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt; Yeni Tip Koronavirüs salgınının başladığı günden bu güne başlattıkları hijyen seferberliğinin yanında halkın sosyal anlamda yanlarında olduklarını belirtmek isterim.

Bütün dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de başladığı tarih olan 10 Mart’tan itibaren ekiplerimizle birlikte halkımızın sağlığını düşünerek bir takım önemler almaya başlamıştık.

Ekiplerimiz, gece gündüz demeden büyük bir duyarlılık ve kahramanlık örneği göstererek dezenfektasyon ve sterilizasyon çalışmalarını aralıksız sürdürdü ve böylece hijyen seferberliğimiz başlamış oldu.

Bu süreçte sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş üstü bireylerimiz ile 20 yaş altı gençlerimizin her zaman yanında olduk ve ihtiyaçları ekiplerimizce karşılandı.

Yine halkımızı ve yerli üreticimizi düşünerek halk manavı ve yerli ürünler pazarı kurduk.

Üreten vatandaşlarımızı da yanımıza alarak düşüncemizi el birliğiyle hayata geçirdik.

Halkımızın ihtiyacı olan ürünlere ulaşımını kolaylaştıran halk manavımızı eski terminal alanında halkımızın hizmetine sunduk.

Devrek’i kalkındırmak ve meydana gelen olumsuzluklarda onlarla gönül birliğine varıp, el ele yürüyeceğimize söz vermiştik. İnanıyoruz ki bu süreçten, aldığımız önlemler ve halkımızın gösterdiği özen ve dikkatle hep birlikte sağ salim çıkacağız.

Devrek Belediyesi ekipleri, Halk Manavına giren tüm vatandaşların ateş ölçüm cihazlarıyla ateşlerini tek tek ölçerek giriş önlemlerini aldı.

Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde pazara alınan vatandaşlara ürünler, belli mesafeden ve çekilen setler arkasından ulaştırıldı.

Belediye, aynı zamanda alışverişe gelen vatandaşlara ücretsiz maske ve eldiven de dağıttı’ ‘dedi.

Editör: TE Bilisim