Zonguldak’ın en büyük ve en kalabalık ilçesi Karadeniz Ereğli’nin geleceği açısından en önemli değere sahip olan yatırımların başında Ereğli Eğitim Kampüsü geliyor.
Hüseyin Uysal’ın belediye başkanlığı döneminde Ereğli Devlet Hastanesi’nin Çeştepe’deki eski binalarının yıkılması ve aynı alana kampüs yapılması düşüncesinin ortaya çıkması ile şekillenmeye başlayan proje, aradan yıllar geçmesine rağmen bir türlü başlatılamadı.
Mülkî idarenin de katkılarıyla ilçenin bazı hayırseverleri, kampüsün yapılması için bağışta bulunurlarken Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları yönetimi de projeye katkıda bulunmak amacıyla üzerine düşeni yapacağını belirtmişti. Hatırlanabilen son aşamada da Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları yönetimi kampüs projesini inceliyor ve üzerinde fikir yaratmaya çalışıyordu.
*
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık 5 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Meclis Toplantısı’ndaki gündem dışı konuşmasında Ereğli Eğitim Kampüsü ile ilgili çalışmanın bir türlü başlamamasından yakındı.  Posbıyık; “Kampüsün ruhsatı, yeri, hayırseveri hazır; ama yaptırmıyorlar. Eskiden bu işi biz yürütürdük, kavgasını yapıyorduk; şimdi bizi diskalifiye ettiler. Eğitim Vakfı da toplanmıyor, bilgi de vermiyorlar, yazıktır bu Ereğli’ye. Günahtır. Uyan Ereğli uyan” dedi.
Posbıyık da hayırseverlerin bağışlarının hazır olduğunu bir kez daha vurguladı. Hatırlanacağı gibi kısa sayılabilecek bir zaman önce de mülkî idare bir açıklama yaparak bağış severlerden gelen paranın değerini kaybetmediğini, bu paranın sadece bir kısmının proje hazırlanması sürecinde harcandığını duyurmuştu.
Ancak edinilen bazı bilgiler hem kafaları karıştırıyor hem de çelişki yaratıyor.
Bu kafa karışıklığı ve çelişkilerin ortadan kalkabilmesi adına projenin baş sorumlusu olarak duran iktidar partisinin Karadeniz Ereğli’deki yöneticilerinden şu soruların yanıtlarını kamuoyu adına bekliyoruz:
-    Ereğli Eğitim Kampüsü Projesi’nin son durumu nedir?
-    Proje üzerinde çalışma yaptığı bilinen Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları yönetiminin kararı netleşti mi?
-    Kampüsün Ereğli’ye kazandırılması için bağış yapan hayırsever iş adamlarının verdikleri para ne oldu?
-    Akın Tatoğlu’nun dışındaki hayırseverlerin paralarını geri aldıkları doğru mu?
-    - Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğünün bu projeyi tamamen rafa kaldırdığı iddiası gerçek mi?
-    Ereğli Eğitim Vakfı, ilçenin geleceğini ilgilendiren böylesine önemli bir proje için toplanmaya neden tenezzül etmiyor?
-    İktidar partisinin ilçe başkanı, düğün ve nişan gibi eğlencelere katılmak yerine bu konuya eğilmek için ne zaman taşın altına elini sokacak?

Editör: TE Bilisim