ERDEMİR’e 500 işçi alımı yapılacağının açıklanması üzerine kamuoyunda kişi başına 300-350 bin TL rüşvet istendiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.
Özellikle Ereğli'de yaşayan birçok vatandaş sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ve yorumlarda, ERDEMİR'e (Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası) para karşılığı işçi alımı yapıldığını ileri sürdü.

Ereğli’de daha önce gazetecilik yapan ve AK Parti’ye yakın bir isim olarak bilinen Ereğlili Mustafa Uysal, Erdemir yönetimi tarafından Türk Metal Sendikası'na fabrikaya alınacak 500 işçi için % 30 kontenjan ayrıldığını iddia eden bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımın altına çok sayıda yorum yapan Ereğlili halkının iddiaları doğrulan yönde yorum atması dikkat çekti.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımları Ereğli'de gündem olan Mustafa Uysal'ın, "OYAK Erdemir’e işçi alımı için sendikacılara 150 kontenjan verdi mi? Erdemir’e işçi almak vaadiyle 150 kontenjanı olduğu iddiasıyla bir sendikacının adını kullanarak 250-300 bin TL arası para toplayan esnaflar var mı? Dolandırıcılara dikkat!" paylaşımının altına yorum yapan bir sosyal medya kullanıcısı,"Yaparlar abi bu Ereğli’de adalet diye bir şey kalmadı. Çünkü dışardan gelirsen 100 bin TL Ereğli’den gelirsen 300 bin TL sistem bu şekilde yürüyor canlı şahidiyim. Aksini itiraz eden yürekli arkadaşları ispatı ile karşımda ağırlamaya razıyım" yorumunu yaptı.

Diğer bir sosyal medya kullanıcısının yaptığı yorumda "Hiç şaşırmam. GMİS Armutçuk Şubesi eski yöneticilerinden biri bu iş için in hapis yattı, şimdi daha güçlü, sanırım Ankara'da ofis açmış!" ifadesini paylaştı. 
Ereğli kamuoyunda alınacak 500 işçi için işçi simsarlığı iddiaları üzerine ERDEMİR’in bir açıklama yaparak dolandırıcı ve simsarlara fırsat vermemesi bekleniyor.


 

Editör: TE Bilisim