Gazeteci Mustafa Uysal, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda ciddi bir iddia bulundu.

Gazeteci Uysa, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Likoğlu'nun boş kağıda attığı imza ile istifa ettirildiği ve olayın savcılığa taşındığını iddia etti.

CHP’DE İMZAYI KÖTÜYE KULLANMA VE YUMRUK İDDİASI!!!

Kdz.Ereğli CHP İlçe Örgütü kavga ve imzalı boş kağıda imza sahibinin bilgisi dışında istifa dilekçesi yazılması olayı ile çalkalanıyor! Tek listeyle kongreye giden İlçe Başkanı Sertan Ocakçı yönetiminde çatlak oluştuğu, yöneticilerin guruplaştığı ve yerel seçimler öncesi kişisel hesaplar nedeniyle birbirlerine girdikleri iddiaları Ereğli kamuoyunun yeni gündemi olacak gibi…

Peki olay nasıl gelişmiş?

Yaklaşık 2 ay önce CHP İlçe Örgütünün yönetim kurulu toplantısında Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Likoğlu, İlçe Başkanı Sertan Ocakçı’yı yönetim toplantısında Gençlik Kollarını oluşturmamak, Belde örgütlerini yapılandırmamak başta olmak üzere sert bir şekilde eleştiriyor. O günkü toplantıda İlçe Başkanı Ocakçı’yı yalancılıkla da suçlayan Likoğlu, “ sen yalan söylüyorsun, ekip çalışması yapmıyorsun, kendine buyruk hareket ediyorsun, benim ilçe başkanım her zaman sahada olmalı, CHP’ye yakışır bir şekilde çalışmalar yapmalıyız” diye çıkış yapmış. Aynı toplantıda sinirlenerek , istifa dilekçesi veriyor. Bu İstifa dilekçesini Yönetim Kurulu arkadaşı Mürşide Ateş tarafından yırtılıyor. Uğur Likoğlu, kızgınlıkla boş kağıdı imzalayarak bırakıyor.

Bir öfkeyle gelişen bu olay sonrasında Genel Seçimler geliyor ve olay istifa işleme konulmadan bırakılıyor. Seçim sürecinde İlçe Sekreteri Aras; bir iki yerde Uğur Likoğlunun istifa ettiğini konuşunca Uğur Likoğlu İlçe Başkanına konuyu açıyor. İlçe Başkanı konuyu seçimden sonra konuşuruz diye geçiştiriyor.

Önceki gün Yönetim Kurulu toplantısı yapılan CHP Ereğli İlçe Örgütünde, Yönetim Kurulu Üyelerine, karar defterinde Uğur Likoğlu’nun yönetim Kurulundan istifa ettiği kararının imzalanması için İlçe Başkanı Sertan Ocakçı ve İlçe Sekreteri Sevdekar Aras tarafından imzaya açılıyor. Bunun üzerine Yönetim Kurulu kendi içinde iki guruba ayrılarak tartışmaya başlıyor. Uğur Likoğlu bu kararı neye göre aldıklarını soruyor. Verdiği imzalı kağıdın üzerinde bir şey yazmadığını, hukuksuz bir şekilde bu kağıdın üzerinin doldurulmasının suç olduğunu dile getiriyor. Yönetim toplantısında tartışma büyüyor. İlçe Başkanı Sertan Ocakçı taraftarı olan birkaç kişi karar defterini imzalarken, diğerleri ise karara şerh koyuyorlar. Öte yandan Uğur Likoğlu, bu karara itiraz ederek, İlçe Sekreterine karara itiraz dilekçesi vermek istiyor ama Aras bu dilekçeyi de almıyor. Tartışmaların uzaması üzerine toplantı bitiriliyor.

Toplantı sonrası İlçe Sekreteri Sevdekar Aras ve Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Likoğlu’nun da aralarında bulunduğu gurup sahilde yürümeye başlıyor. Konunun tartışması orada da devam ederken, Sevdekar Aras’ın tavrına kızan Likoğlu, iddiaya göre Aras’a yumruk atmaya kalkışıyor. O arada sahilde birlikte gezdikleri partililer araya girerek kavga çıkmasını önlüyor.

Konu ile ilgili aradığım olayın tarafı Uğur Likoğlu, bu konu ile ilgili konuşmak istemediğini belirterek, “ Bu bizim parti içi yani aile içi olayımız. Her ailede böyle tartışma olur. Yumruklaşma olmadı ama sözlü tartışmalar yaşandı, buda normal. Bunun haricinde bir şey söylemek istemiyorum ve partime zarar verecek bir konuşma ve eylemin içinde bulunmam” diyerek konunun basında yazılmasını ve büyütülmemesini istedi.

Öte yandan birkaç noktadan teyit ettiğim yukarıda yazdığım olay ile ilgili görüşlerini almak için aradığım İlçe Başkanı Sertan Ocakçı ve İlçe Sekreteri Sevdekar Aras müsait olmadıklarını belirttikleri için olayı kendilerine soramadım.

Ancak olay ile ilgili daha sonra yaptığım araştırmada, Uğur Likoğlu’nun boş kağıdın arzusu dışında üzerinin doldurulduğu iddiasıyla, “Boşa atılan imzayı kötüye kullanmak” suçlamasıyla İlçe Başkanı Sertan Ocakçı’yı Cumhuriyet Savcılığına şikayet etmiş. Ocakçı’nın konu ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına savunma verip vermediğini öğrenememekle birlikte, bu olaylar üzerine CHP İl Başkanlığının ve Genel Merkezin nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor?

Başka bir iddiaya göre Uğur Likoğlu’nun yönetimden düşürülme girişimi, Belediye Başkan Adaylığı düşünen İlçe Başkanı Sertan Ocakçı’nın Belediye Başkanlığı için istifa ettiğinde kendini destekleyecek İlçe Başkanını yerine bırakma çabası olduğu!

Bilindiği üzere önümüzdeki yerel seçimlerde; İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, Osman Yavuz, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Göktaş, Semih Özkök, Halil Posbıyık ve Erol Çivici aday adayı olacaklarını açıklarlarken, Yaşar Balcı, Buket Müftüoğlu, Kamuran Ayyıldız ve Eylem Ertuğrul adaylık başvurusu kapısını açık bırakmışlardı.

Editör: TE Bilisim