Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tur oylaması ile ilgili düşüncelerini paylaşmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, seçmenlere de çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı, açıklamasının geniş bir bölümünde Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal şartları yorumlarken ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, buna rağmen, yaşanan sıkıntıların sona erdirilmesi için iktidar değişikliğinin gerektiğine halkın bir bölümünün ikna olmadığını söyledi.

Bazı belediye meclis üyelerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski Karadeniz Ereğli ilçe başkanları Muhammet Arslan ve Sevdekar Aras’ın da katıldığı basın toplantısında gazetecilere hitaben konuşan Başkan Posbıyık özetle şu görüşleri sundu:
“Bu seçim süreci zaman zaman sıkıntılı geçti. Buna rağmen arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bu sıkıntıları görmelerine rağmen bazıları kımıldamıyor. Ülkede para akışı yok. Bazı işadamları kredi bile alamadıklarından şikayet ediyor. İnanılmaz bir süreçten geçiyoruz. Yıllardır politika yapıyorum; ben böyle bir dönem görmedim. Sıkıcı, baskıcı, zulmeden bir anlayış görmedim. Bütün gayretimizle işlerimizde en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
Birinci turda bir hayal kırıklığına uğradık. Biz torunlarımızı düşünüyoruz; geçinmekte büyük sıkıntıları olan insanlar var. O kadar gayret göstermemize rağmen, belli kesimlere anlatmak istediklerimizi anlatamıyoruz. 
2010 yılındaki anayasa değişikliği referandumu öncesinde de çok uyarmıştım. Evet dendiği takdirde olabilecekleri söylüyordum. Ülkenin şu anki durumu da belli. Hak, hukuk, adalet olmayan bir yerde ticaret olmaz; dışarıdan yatırım gelmez. Yatırım olmayınca da hazırdan yersin, satarak yersin. Her yer satıldı. Bunu anlatıyoruz; ama anlamayanlar da var. 
Bütün bunlara rağmen son zamanlarda büyük bir değişim var. Umutlanmaya başladım. Bunu gören bazıları Ereğli’de de kaos yaratmaya çalışıyorlar. Halkımızdan rica ediyorum; kendinizi düşünmüyorsanız, çocuklarınızı ve torunlarınızı düşünün. 
Pazar günü sandığa gittiğinizde vicdanınızı dinleyerek oyunuzu kullanın. Zaten Cumhur İttifakı çoğunluğu aldı mecliste. Hiç olmazsa bir denge oluşturalım. En büyük sıkıntımız dengesizlik değil mi? Cumhurbaşkanlığını da Millet İttifakı’na verelim; bir denge ve denetim olsun. Halkımızın sıkıntılardan kurtulması için bunu yapmamız lazım. 
Elimizden geleni yapıyoruz; vicdanımız rahat ama ülkenin geleceği açısından pek rahat değiliz. Yarın bir gün milletvekili seçilenler de gidecekler Ankara’ya; yine bana geleceksiniz. Yine biz bize kalacağız; bana inanın. Ben size doğruları söylüyorum. Vicdanınıza bırakıyorum her şeyi.”

Editör: TE Bilisim