Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Neriman Posbıyık, CHP İl Başkanlığı, Merkez İlçe, Kilimli ve Kozlu İlçe Başkanlıklarını ziyaret etti, partililerle bir araya geldi. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) ve Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni de (KGD) ziyaret eden Posbıyık, gazetecilerin sorularını yanıtladı, seçim süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CHP’nin Zonguldak’tan İlk Kadın Milletvekili olmak ve Zonguldak’ın 66 yıl sonra ikinci Kadın Milletvekili olmak için yola çıktığını belirten Neriman Posbıyık, 14 Mayıs’a kadar gece gündüz çalışmalara devam edeceklerini belirterek; “Bu son seçimimiz, Millet İttifakı kazanamazsa, Türkiye bir daha sandık göremez” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne giderek Zonguldak’tan 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı olan Neriman Posbıyık, Zonguldak’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.


Posbıyık, ilk olarak CHP Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Murat Pulat ve partililerle görüştü, ardından Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’u ziyaret etti. Parti örgütlerine yönelik ziyaretlerine Kilimli ile devam eden Neriman Posbıyık, Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal ve partililerle, ardından Kozlu İlçe Başkanlığını ziyaret ederek İlçe Başkanı Seyfettin Ceylan ve partililerle bir araya geldi.
Neriman Posbıyık daha sonra Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Emen’i ziyaret ederek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Posbıyık’ın Zonguldak ziyaretlerine, önceki dönem İl Başkanlarından Hakkı Güney, partinin emektar isimlerinden Muhammet Arslan, önceki dönem Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras, İl ve İlçe örgüt yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve gönül dostları eşlik etti.
Neriman Posbıyık, ziyaretlerde yaptığı konuşmada uyumadan, gece gündüz çalışarak, gerekirse kırsalda, köylerde yatarak tek adam rejiminden kurtulmak için mücadele etmek gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“CHP BAYRAĞINI EN ÜST NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ”
"Zorlu bir süreçten geçiyoruz. bu süreçte ben de çorbada bir tuzum olsun mantığıyla yola çıktım. 14 Mayıs'ta Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını en üst noktalara taşımak amacıyla yola çıktım. Dolayısıyla zorlu bir süreç olduğunu biliyorum. 2011 yılında da CHP'den 3. sıra milletvekili adayıydım. Rahatsızlığıma rağmen mücadelemi sonuna kadar verdim. gece araç farlarıyla köylerde mitingler yaptığımı biliyorum. halkın teveccühü o dönemde de bizi son derece mutlu etmişti. AKP nin en güçlü olduğu dönemde çok az sıra farkla 3. sıra milletvekilliğini kaybettik. 
NEDEN KADIN VEKİL ÇIKARAMADIK
1954 yılında Zonguldak'ta Demokrat Parti'den kadın milletvekilimiz olmuştu. O gün bugün neden kadın milletvekilimiz olmadığını merak ediyorum. Kadın vekil çıkaramadık. Arzu ediyorum ki Türkiye genelinde, bölgemizde kadın vekillerin sayısı artmalı. Çünkü ne olursa olsun kadınların öngörüleri, hisleri, duyguları, sevecenlikleri, vicdanları parlamentoya yansımalı. Birbirimizle kucaklaştığımız zaman açamayacağımız kapı yoktur. 
Çok önemli bir süreçten geçiyoruz ve bu seçimi Cumhuriyet'in kuruluşunun 2. yüzyılının başlangıcı olarak görüyorum. Oraya damgamızı vurup gökyüzünden güneşin pırıl pırıl parladığını görüp hepimiz mutluluk, zafer çığlıkları atmalıyız. 


TEK ADAM SİSTEMİNDEN KURTULMAMIZ ŞART
Çok değerli Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sevecen, naif, insanlara her zaman severek yaklaşan, ayrım yapmayan kişiliğiyle bu süreçte altılı masada birbirinden farklı olan bileşenleri birarada tutarak çok büyük bir başarıya imza attı.  
Biz de ona hak ettiği yeri kazanması için ve ülkenin bu tek adam sisteminden en kısa zamanda kurtulması için hep beraber, el birliğiyle mücadele vermemiz lazım. 
93 KÖYÜN 52'SİNİ GEZDİM
Burdan yola çıkarak aday adayıyım. 2022 Ekim ayı itibariyle 93 köyü olan Kdz. Ereğli'nin 52 köyünü gezdim. Çünkü şöyle düşündüm. biz 1 yıl sonra seçime gideceğiz. bu seçimi kırsalda almamız lazım. bizim için en büyük kayıp kırsalımız. Kırsalla kucaklaşmadan, onlarla biraraya gelip güven vermeden alamayız. O nedenle ben Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Olarak, yanıma yönetimden arkadaşlarımı alarak gittim. Çok kalabalık kadın topluluklarıyla köylerde biraraya gelip diyalog kurdum. Ne düşündüklerini öğrenmeye çalıştım. Şunu gördüm; Evet aday adayı olmalıyım. Biliyorum ki partime artı sempati oylarıyla geleceğim. 
BEDENİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ
Biz sadece CHP oylarıyla bugüne kadar iktidara gelemedik. Belediye seçimleri dışında iktidar olamadığımız için heyecan da duyamadık. Bu adam yine kazanıyor. Hayır kazanamaz arkadaşlar. Geç bile kaldık. 20 yıl. Çocuklarımız doğdu, 20 yaşına geldi. Hala biz bu adamın ızdırabını çekmek zorunda değiliz. Çocuklarımız, gençlerimiz, torunlarımızın geleceğini düşünüyorsak hepimiz elimizi değil bedenizimi taşın altına koymalıyız. 
Biz bu bölgede CHP'ni birinci parti yapacağız. Benim memleketim emeğin başkenti. Ve bu haksızlıklara asla bir kadın olarak tahammül edemiyorum. Kadınlara değer verilmediğini gördükçe için sızlıyor. Bir eğitimci olarak gençlerimizin eğitimi ile ilgili yüreğim sızlıyor. İnanılmaz bir eğitim sistemi var. Hak, hukuk, adalet olmayan bir ülkede hiçbir şeyin beklentisi içine giremeyiz. 
Görüyorum aday adayları arasında birçok kadın arkadaşım var. Yürekten kutluyorum. Keşke daha fazla olsa. Kadınlarımızın ülkem adına 'bu yarışta ben de varım' demesini istiyorum. 
 BU SEÇİM BİR YOL AÇACAK
Bu seçim biz kadınlara, gençlere, çocuklarımıza bir yol açacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Avrupa'dan önce Türk kadınına vermiş olduğu seçme ve seçilme hakkını asla vermem. Ölümüne mücadele ederim ama o hakkı onlara vermem. Bunu biz kırsala da taşıyalım. İnanın gözleri açıldı arkadaşlar. Çok umutluyuz ama uyumayacağız. Gecemizi gündüzümüze katarak, gerekirse köylerde yatarak yolumuza devam edeceğiz. Yolumuz çok kısa ama çok şeyler yapabileceğimiz kadar da uzun. Doğru yolda yürüdüğümüz taktirde göreceksiniz arkamızdan gelecek olan kadınları, gençleri görüyor ve hissediyorum. Hep beraber başaracağız.

Editör: TE Bilisim