Kdz. Ereğli’de doğalgazı bulunmayan 3 mahalleden biri olan Kıyıcak Mahallesi’ne doğalgaz verilmesi için çalışmalara başlandı. Belediye Başkanı ve DERGAZ Yönetim Kurulu Üyesi Halil Posbıyık, Dergaz Müdürü Ender Oğuz ile birlikte çalışmalara start verdi. Başkan Posbıyık, yıl sonuna kadar Kıyıcak’ta evlere doğalgazın bağlanacağını belirterek; “Bu yıl Kıyıcak’la birlikte Hamzafakılı Akpınar ve Çolaklar da doğalgaza kavuşacak. Ören de ise 2024 yılında çalışmalar başlayacak” dedi.

Kdz. Ereğli’nin Kıyıcak Mahallesi’ne DERGAZ tarafından doğalgaz verilmesi için çalışmalar başladı.

Belediye Başkanı ve DERGAZ Yönetim Kurulu Üyesi Halil Posbıyık, kentte doğalgazı olmayan 3 mahalleden biri olan Kıyıcak’ta yapılacak çalışmaların startını Dergaz Müdürü Ender Oğuz, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Mahalle Muhtarı Şükrü Kılıç ve mahalle sakinleriyle birlikte verdi.

Yıl sonuna kadar doğalgazın evlere bağlanacağını belirten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

Doğalgaza en çok ihtiyaç duyan yerlerden birisi Kıyıcak’tı. Açık hava, rüzgarlara cephe, kışın çok esinti, soğuk ve ayaz oluyor. Doğalgazın olması lazımdı ama maalesef sonlara kaldı. Ender beyle iyi ilişkilerimizle aynı zamanda muhtarımızın da takibiyle kolay olmadı ama neticeye vardık ve Kıyıcak’a doğalgaz veriliyor.

Aslında bu devletin işi, benim işim değil. Artık Ereğli’de biz simge haline geldiğimiz için herkes belediye başkanından bekliyor. Halk bize soruyor, biz hayır diyemediğimiz için halkımız adına sadece uğraşıyoruz.

Bu bölgede çalışmalara başladık. Ender bey bana az evvel ana hatları ve evlere girecek servis hatları gösterdi, bu yıl bitmeden evlere bağlanacak. Kıyıcak halkı sıkıntı çekti tabi. Allah bana nasip etti, suyu da ben getirdim buraya, doğalgazı da. Asfaltını da yaptım, kanalizasyonunu da yaptım. Elimden geldiği kadar hemşehrilerimize hizmet ettim. Özellikle Ender beye ve teşkilat üyelerine teşekkür ediyorum. Halkımıza hayırlı olsun.”

Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kıyıcak Mahalle Muhtarı Şükrü Kılıç ta, mahalle sakinleri adına Başkan Posbıyık ve Dergaz Müdürü Onur’a teşekkür etti. Başkan Posbıyık daha sonra mahalle sakinleriyle Kıyıcak Merkez Cami avlusunda bir süre sohbet etti.

Programda belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, başkan danışmanları ile Dergaz Şube Müdürü Özkan Yarımbaş ve İşletme Müdürü Tezcan Göktaş ta yer aldı.

Editör: TE Bilisim