Kandilli beldesi mahalle muhtarları Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ı ziyaret etti.
TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nün 14 Haziran tarihinde ihaleye çıktığı 17 lojmanın satışı ile ilgili sürecin durdurulmasına tepki gösterdi. 
Konunun takipçisi olacaklarını ve TTK lojmanlarının satılmasının gerektiğini belirten açıklama şu şekilde:
“Başkanımız Sayın Aydın,TTK ye ait lojman ve arsaların satışının durdurulması Belediye Başkanı olarak şahsımı ,muhtarlarımızı ve dahi Kandilli ‘ye gönülden bağlı olan beldemiz içinde ve dışında ikamet eden halkımızı derinden etkilemiş ve üzmüştür. Bir kültür şehri olarak Kandilli mirasına sahip çıkmak; gelişmesine, büyümesine katkı sağlamak amacıyla öncelikli olarak belde merkezimizi oluşturan TTK’ye ait lojmanların bulunduğu mahallin atıl ve terk edilmiş görüntüsü hepimizi üzmesi ve görüntü itibarıyla beldemize yakışmadığı düşüncesiyle her zaman çözüm üretme eğilimi içerisinde oldum. Satışların yapılabilmesi için belediye yönetimi olarak TTK’ye her türlü destek ve yardım yapmaktan geri durmayıp, işlemleri de çabuklaştırdık. Beldemizin gelişimi, güzelliği ve refahı için şahsen ve KANDİLLİLİ olarak halkımızla beraber çok mücadele verdik vermeye de devam edeceğiz Mülkiyetinin TTK’ye ait olması yerel yönetimler olarak yapabileceklerimizi sınırladı, Kurum satış yapmamasının yanında bakım da yapmamakta bu gidişle yakında satılacak yapı da bulamayacaktır. Bu gidişatın beldeye ve bölgeye vereceği zararın sorumlusu kim ya da kimler olacaktır?”


Saffet Bozkurt, müjde gibi duyurmuştu!
Milletvekili Bozkurt’un 25 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı açıklama;
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Avukat Saffet Bozkurt'da yaptığı yazılı açıklamada, ihaleye ilişkin şu bilgileri paylaştı:
"Ereğli ilçemize bağlı Kandilli beldesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi ‘ne ait lojmanlar ve arsa satışa çıktı. 17 TTK lojmanı fiyatları ise 570 bin ila 1 milyon 48 bin lira arasında belirlendi. İhaleler 14 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Teklif Usulü ile satışı karşılarında belirtilen tarih ve saatlerde Ereğli Öğretmenevi Toplantı Salonunda komisyon huzurunda yapılacak. Bugüne kadar atıl durumda bulunan lojmanların ihale ile satışının ardından Kandilli beldesinde hareketlilik yaşanacak ve bu bölge daha da hareketlenecektir. Yapılacak ihalenin ilçemize ve beldemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

 

Editör: TE Bilisim