İthal kömüre verilen teşvik nedeniyle zor günler geçiren Rödevanslı saha sahipleri, Gazeteci Cem Küçük’le Nejdet Tıskaoğlu’na ait Irmak Vadi Bungolav’da biraraya gelerek çözüme yönelik görüş alış verişinde bulundu.

Akkurt Madencilik sahibi Alattin Kurnaz ve Of-Kar Madencilik sahibi İsmail Ofluoğlu, EPDK’nın aldığı kararlarla Zonguldak kömür işletmeciliğine verilen zararı anlatırken, gazeteci Cem Küçük’te konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a getirmek için girişimlerde bulunacağı söyledi.

Gazeteci Cem Küçük’e teşekkür eden İşletmeci İsmail Ofluoğlu, “Rödevanslı sahalarda yaşanan problemleri dilimizin döndüğünce her ortamda her fırsatta dillendirmeye devam ediyoruz. Yerli kömür üretiminde yaşanan sorunlara sadece biz işletmecilerin sorunu olarak değil, memleket meselesi olarak bakıyoruz. Çünkü biz ürettikçe hem ülkemiz hem de şehrimiz kazanacak. Memleket meselesi olarak gördüğümüz sorunlarımızın çözümü için yine memleket sevdalısı fahri hemşehrimiz Gazeteci sayın Cem KÜÇÜK ile bir araya gelerek sorunun çözümüne katkıda bulunmak için değerli desteklerini istedik. Sağolsun sayın KÜÇÜK bizleri büyük bir özveri ve içtenlikle dinledi ve gerekli notlarını aldı. Çözüme katkıda bulunmak ve sesimizi sayın Cumhurbaşkanımıza duyurmak için gerekli her türlü girişim ve desteği sağlayacağını ifade etti. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Şehrimiz için çok önemli görmüş olduğumuz bu buluşmaya zemin oluşturan memleketimizin yetiştirmiş olduğu ender kişilerden biri olan ve Zonguldak’ın tüm meselelerini şahsi meselesi gibi sahiplenen ZONSİAD Genel Başkanı Sayın Nejdet TISKAOĞLU’na yürek dolusu sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz. Konumuzu memleket meselesi olarak benimseyen ve duruşları ile bizleri yüreklendiren Muhtarlarımız, farklı görüşlerden farklı siyasetçilerimiz, sivil toplum kuruluşları, iş insanlarımız ve medyamızın çok kıymetli basın emektarlarına teşekkürlerimi arz ediyorum. Zonguldak denildiğinde birlikte atan tüm yüreklere selam olsun”

Editör: TE Bilisim