Yalancı çobanın hikayesini hepimiz biliriz. Kısaca hatırlatalım.

 Bir çoban varmış. Bu çoban hep yalan söylermiş. Bir gün yine keçileri otlatırken yine yalan söylemiş. Yetişin kurt var. Demiş.

Eline sopayı alan gelmiş. Ama ne kurt varmış nede köpek. Kuzular güzel güzel ot yiyorlarmış. Çoban da gülmüş. Şaka yaptım demiş. Herkes çobana söylene söylene gitmiş. Bir gün çoban yine aynı şakayı yapmış. Yine sopayı alan koşmuş. Kurt yok yine söylene söylene gitmişler. Bir gün kurt gerçekten gelmiş.

Çoban: Yetişin kurt var. Demiş. Ama bu sefer kimse çobanı kafasına takmamış. Kurt çobanı da çobanın sürüsünü de afiyetle yemiş.

Biraz geri gidelim hafızamızı canlandıralım.

Selim Alan 27 Mart 2019 Çarşamba günü seçimden 4 gün önce köprü altı esnafı ziyaretinde esnafla görüşmesinde;

“Kıymetli hemşerilerime bir kez daha şunu söylemek istiyorum. Tansel Yılmaz kardeşim Fevkani Köprüsü altındaki esnaflarımızın başkanıdır. Derneğin başkanıdır. Biz daha önce açıklamamıza rağmen halen daha AK Parti’nin seçimi aldığı zaman köprüyü yıkacağım şeklinde açıklamalar duyuyoruz. Bu da bizi üzüyor. Üçüncü kez altını çizerek milletvekilimin başkanımın yanında söylüyorum. Köprü altı esnafımız rahat olsun. Biz yıkmaya değil yapmaya geliyoruz. Güzelleştirmeye, güçlendirmeye geliyoruz. Yıkmak diye bir projemiz kesinlikle yok. Köprü altı esnaflarımıza da selam olsun.’ demişti Yanında Ali Uzun ve Hamdi Uçar ile birlikte.

 Sonra bu yıl köprüaltı esnafına tebligatlar yapıldı. En geç 15 Ağustos da köprü yıkılacak diye açıklamalar yaptı belediye başkanımız. Gerçi şimdi kasım ayı geldi ama o kadarcık gecikme olur tabi.

Geçtiğimiz Kasım ayında Hamdi Uçar “2014'te yıkacağız dedik oy vermediniz bize. Belediye başkanı onlara yıkacağım mı deseydi. 2014 yılından beri köprünün yıkılmasından yanayız. Yeni rapor var başkanımız esnaflarla paylaşacak” Şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Yani oy almak için yalan söyledi bu doğal demişti tercüme edersek tuzağı itiraf etmişti Hamdi Uçar.

Ve bugün Mecliste merkez çarşısı esnaflarına verdiği imar değişikliği sözü de güme gitti. Esnaf ‘başkan bize söz verdi bu işe gövdemi koyacağım dedi. Dükkanlarımızı öyle boşalttırdı bize’ diyordu.

Şimdi Hamdi Uçar çıkıp size istediğiniz imar değişikliğini yapacağım demese çıkmazdınız şeklinde bir açıklama yaparsa kimse şaşırmamalı.

Sahil projesi geçtiğimiz yıl bitecekti noldu? 2 sene gecikti. Hala bitmedi.

Lavuar alanı için ne sözler verilmişti hatırlıyoruz değil mi?  Nerde hani başlayabildi mi o kadar imkana rağmen. Belediye seçimlerine kadar yetişmesi mümkün mü? Otoparksız proje ne işe yarayacak.

Kız meslek lisesi ve ardından Yayla ortaokulu için yapılanları halk görmüyor mu? Farkında değil mi?

Nizam caddesinin taşlarının değiştirilmesi 9 ay sürerken köprüyü 1 ayda yıkarım diyene gülmezler mi?

Bunları gören Köprüaltı esnafının inanması, gönül rahatlığı ile dükkanlarını boşaltması mümkün mü?

 Eee vatandaş randevuyu verdi. ‘Gazipaşa da görüşürüz’ dedi.

Şunun şurasında ne kaldı seçime!