Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde 42 madencinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan facia sonrası ortalarda görünmeyen yada görünemeyen Genel Müdür deprem bölgesinden dönen madencilerin karşılanmasında ilk kez göründü.

Facia sonrasında hiçbir ortamda bir açıklama yapamayan, resmi bir toplantıda fotoğrafına rastlanmayan, ne bir sosyal etkinlikte yer alabilen, ne komisyon toplantılarına katılmasına müsaade edilmeyen, Deprem bölgesine gönderdiği işçilerini yolcu etmeye gelemeyen sabıkalı Genel Müdür işçilerin Deprem bölgesinde gösterdiği başarılar ile gün yüzüne çıkabildi.

Karşılama fotoğraflarında kıyıda köşede arkalara saklanarak da olsa yerini alabildi Genel müdür. Bu davranışları Madencilerin arkasına saklanarak hayata dönmeye çalışıyor şeklinde yorumlandı. İlk adımını şu kadar madenci gönderdik şu kadar hazır diye açıklama yaparak atan Genel Müdür karşılama fırsatını kaçırmadı ve aralara arkalara girerek de olsa ilk kez ortaya çıktı.

Kendine yakın kişiler vasıtası ile Amasra faciası olduğu gün istifa ettiğini ama Bakanın kabul etmediği dedikodusunu yayan, yine yakındakilerine birkaç ay sonra emekli olacağım diyerek ortalığı yatıştırmaya çalışırken madencilerimizin başarısından kendisine pay çıkarmaya çalışması kurum genelinde rahatsızlık yaratmış durumda.

Amasra maden kazası sonrasında görevi başında kalmasının delilleri karartma tehlikesi olduğu birçok kesim tarafından dile getirilmesine rağmen henüz görevinden alınmayan Genel müdürün emrindeki kişiler tarafından hazırlanan raporda hayatını kaydeden işçilerin suçlu çıkarılması bu endişenin ne kadar yerinde olduğunu ortaya koymuştu.

Bilirkişi ön raporlarında suçlu olduğu belirtilen sabıkalı müdürün olayın üstünü örtmek amaçlı olduğu düşünülen kurumun hazırladığı rapor ile suçlu göstermeye çalıştığı işçilerin deprem bölgesindeki başarılarını sahiplenme girişimleri başta Amasradakiler olmak üzere tüm madencileri rahatsız ediyor.

Can güvenliği gibi önemli bir konuda tedbir alma icraatları, raporlar ve sabit mahkeme kararları ile tespitli olan Kazım beyin ders çıkarmadığı da başka konularda da kendini göstermeye devam ediyor.

TTK sorumluluğunda bulunan limanın kurum tarafından temizlenmemesinin geçtiğimiz yaz bir gencin ölümüne sebep olmasına rağmen o günden bu zamana kadar liman içerisinde kumsalların oluşmasına seyirci kalan Genel Müdürün olabilecek yeni can kayıpları tehlikesini sadece seyretmesi kimse tarafından anlaşılamıyor.

Başta Belediye Başkanı olmak üzere herkes tarafından limanın sorumluluğunun TTK’da olduğu ve tehlike olduğu limanın temizlenmesi gerekliliği anlatılmasına rağmen Kazım bey seyrediyor.

Siyasetçiler de Bakan Bey de Kazım Beyi seyrediyor.

Bari işçilerin arkasından çık Kazım Bey.