Aylardır yazıyoruz anlatıyoruz. TTK da Genel Müdürün çevirdiği dolapları yazıyoruz ne tek birine cevap verdi Kazım Eroğlu nede bunlar yalan deyip yargıya gidebildi. Hala TTK gerçeklerini yazıyoruz itiraz edemiyor yargıya gidemiyor.

Neden çünkü yargıya giderse tüm gerçekler ortaya çıkacak bütün Zonguldak TTK’da nasıl çiftlik gibi idarecilik yaptığını öğrenecek.

Mesela dedik ki sayın genel müdür siz ehliyetine el konmuş şoför personelinize ehliyeti olmadığı 6 ay boyunca şoför maaşı ödediniz bu yasaya aykırı değil mi?

Mertsen dürüst bir yöneticilik yaptıysan bunu yalanla, tekzip gönder yada yargıya başvur çıksın tüm belgeler ortaya. Mertlik işçini azarlayarak olmuyor.

Sana dedik ki memur sendikası temsilcisine kıyak geçmek için yönetmeliği değiştirdin şartları uymayan sendikacıyı denetçi yapmak için yönetmelik maddesini ona uygun hale getirdin. Cevap verebildin mi? Dut yemiş bülbül oldun. Hadi yine tekrarlıyoruz yargı orada şikayetçi ol araştırılsın belgelensin yalan haber mi doğru mu ortaya konsun. Bu vesile ile diğer yapılanların hepsi de belgeyle dökülsün ortaya.

Maden ocaklarında kullanılan kimyasal maddenin (formaldehit), Soma’ya göre 15 kat daha zehirli olduğu üstelik yıllardan beri normal fiyatının çok üzerinde bir rakama satın alındığını haber yaptık. İhalesinde kuruma 5 yıl boyunca atılan kazığı yazdık, cevap veremedin.

Tarihte olmamış bir şey başardın Sayıştay’ın 2 yıl önceki raporların da yer alan tespit ve uyarılara rağmen Kömürü yıkamayı bile beceremeyen bir duruma düşürdün kurumunu ve kömürü lavuarlamadan satarak milli serveti ziyan ettin.

Sayıştay raporlarını hiç kaale almadığın ayrıca Amasra faciası sonrası tam anlamıyla ortaya konuldu.                                           

Atamalarda hak yedin çalışanlarına haksızlık yaptın azarladın yeri geldi küfür ettin kızdın başka yerlere sürdün korkuttun ve bunları astlarını ezerek yaptın. Koltuğun gücüyle yaptın. Bunu da yöneticilik zannettin. Bunları yaparken siyasilere ve bakanlıktakilere hep hoş gözüktün şirinlikler yaptın.

Layık olmadan makam sahibi olanlar Astlarını ısırıp Üstlerine kuyruk sallarlar demiş ya imam gazali bunu hep akıllara getirdin.

Milletvekilleri gizli saklı kaçamak eleştirilerde bulundu ama seni görevden alma konusunda güçlerini test etme cesaretini gösteremediler. Sınıf arkadaşın da net olamayınca koltukta bu güne kadar oturdun.

Ses çıkaramayan cesaret gösteremeyen sendikayla birlikte proje geliştirmeli saat 5 de eve gitmemeli gibi kaçak eleştiri yapan siyasiler bugün bu ve bunun gibi davranışları sebebi ile siyasi hayatlarının devamı kamuoyunda ve araştırma sonuçlarında tartışılır duruma geldiler.

Ama ilahi adaletten kaçılmıyor. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Sorumlular varsa cezasını çeksin. Ama Allah vicdan azabı yada yargılanma korkusuyla istifa ile kaçmaya çalışmayı hiçbir bürokrata nasip etmesin.

Bir çift lafta Kazım Eroğlu emekli oldu diyenlere. Emeklilik yaşını doldurmasına 2 sene varken istifa etmek zorunda kaldı. Gerisi hikaye! İlahi adaletten kaçamadı. Ve bu şarkı burada bitmeyecek elbet. Yargı herkese lazım boş bir laf değil.

Kazım Eroğlu unutulmayacak elbette!

Ama kimsenin bu konular ile hatırlanmak istemeyeceği şekilde tarihte yerini alacak.