Kurumların verimli çalışmasında uyum içerisinde çalışılacak bir ekip oluşturulması elbette önemlidir.

Ancak uyumlu çalışma kadar önemli olan bir konuda liyakat sahibi olunmasıdır.

Kazım Eroğlu Genel müdür olduktan sonra ekibini oluşturdu Daire Başkanlarının tamamına yakınını değiştirdi.

Geldiği gün odanı boşalt dediği Genel Müdür yardımcısını da görevden alarak yeni atama yaptı. Yani kendi ekibini oluşturdu.

Ve bu ekip en düşük kömür üretimini gerçekleştiren bunun yanında en büyük zararı ortaya çıkaran ekip olarak tarihe geçti.

Bu ekip 100 yıldır yapılanamayanı yaparak Üzülmez ve Kozlu kömürlerini yıkayamayan bir yönetim beceriksizliğini ortaya koydu.

Bu ekip 4 yıl sürede Amasra’nın havalandırmasını değiştirememe becerisini gösterdi.

Peki Kurduğu bu ekip son günlerde neler yapıyor?

Kazım Eroğlu’nun prensi olan üst düzey yöneticiler meclis soruşturma komisyonunda sorulan sorulara cevap veremeyen yöneticiler.

Kazanın olduğu gün Amasra da patlama sonrası İçişleri Bakanının sorduğu “planınız nedir ne yapmayı düşünüyorsunuz” sorusuna cevap veremeyen yöneticiler…

Eğer çay ocağı referansı ile eş dost akraba muhabbeti ile makam odası arkasındaki odada çay kahve içerek istişare yaptıklarının akılları ile atamaları yaparsan;

İhale neden sonuçlanamadı diye soran yasal mercilere gönderecek Daire başkanı bulamazsın.

Bu ihaleyi yapmak Makine İkmal ve Satın alma dairelerinin işi değil mi? Daire Başkanları dururken neden yasal mercilere soru cevaplamaya Şube müdürleri gider?

Hani liyakat?

Allah hiçbir kurumu özellikle kurumun başındakini ihale sürecinde eksiğimiz yok, bizim suçumuz yok, diye hazırlanacak yazıyı kontrol etmek, kaleme almak, eksiğini gediğini kontrol etmek üzere emekli olmuş eski Daire Başkanını kuruma çağırarak ondan yardım isteyecek duruma düşürmesin? Nerede Kozlu’dan yanında getirdiğin o bir başkanlıktan diğerine taşıdığın prensin Daire Başkanı, ne işe yarar?

Lojmanının bahçesine domates biber diktirecek elemanlar kadar yöneticileri de doğru seçmek gerekiyor. Liyakat buralarda önemli, bağırıp çağırmak milleti azarlamak değil liyakat.