Haber: Seyfi Boyraz

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, gazeteci Atilla Öksüz’ün Elmas TV’de hazırlayıp sunduğu “Artı eksi” programının konuğu oldu.

Diğer illerdeki geçmiş görevlerini Zonguldak’ta değerlendiren Ahmet Çınar, küçük veya büyük her şehrin bir hikayesi olduğunu, Zonguldak’ın diğer illerden farkının Taş Kömürü gibi stratejik bir madene sahip olması ve bunun yanısıra sayısı 60 binlere varan işçi kenti olması olduğunu söyledi.

Vali Ahmet Çınar, Zonguldak’ı değerlendirirken, Zonguldak’ın bir diğer farkını da mizahi bir dille “Çok kumalı bir şehir” olarak değerlendirdi.

Vali Çınar, “Ben bunu mizah olarak söylüyorum. Şimdi dinleyenler ne diyor bu diyebilirler. Bakın TTK sahip olduğu kömür, hükmettiği işçi sayısı ve neredeyse Zonguldak’ın tamamını kapsayan arazileri ile bir kuma. Diğer taraftan Genel Merkezi Zonguldak’ta olan bir Sendika var. Bir diğer kumada bu. Aslında işin sahibi olarak millette bir kuma… Türkiye’nin çoğunluğunda muhafazakar Belediyeler var görevde. Zonguldak Belediyesi sol bir anlayışa sahip, onlarda kendilerince bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bir kumada bu. Kuma olan evde huzurda olmaz, bereket de olmaz kavga olur” dedi.

Editör: TE Bilisim