Zonguldak ithal kömürün esareti altında, yerli ve milli kaynakların mücadelesini verirken, ithal kömür ticareti yapan İslam Günay’ın AK Parti Zonguldak Milletvekili aday adaylığının şaşkınlığı hala sürüyor.

Zonguldak’ta yıllardır üst düzey ticaret yapan Yusuf Günay, geçtiğimiz aylarda taşkömürü ürettiği Rödevanslı sahayı satmıştı.

Yani tamamen yerli üretimden de çekildiler.

İslam Günay, zaman zaman Eren Limanı’ndan da ithal kömür getiriyor, piyasaya satıyor.

Şimdi Zonguldak yerli ve milli kavga verirken, ithal kömür ticareti ile uğraşan İslam Günay’la mı kavga edecek?

Siyasetin ‘S’ini bilmeyen, partinin kapısından girmeyen, tek bir teşkilat mensubunu tanımayan İslam Günay’ın aday adaylığıyla ilgili  ilginç iddialar konuşuluyor.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, sırf arkadaşının ticari paydaşı olduğu için İslam Günay’ı Milletvekili adayı yapmak ister mi?

Hadi canım dedirtecek iddialar!

Teşkilat ve aday adaylarının moralini bozmak için bu söylentileri İslam Günay kasıtlı çıkarıyor olabilir mi?

Mümkün!

Mevcut Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’da benzer bir algı operasyonu ile ticari bağlantılarıyla bir kez daha milletvekili olacağını, hatta birinci sırada yer alacağını her yerde söylüyor!

İcraatlarına, milletin gücüne güvenmeye, halkta hiçbir karşılıkları olmayan milletvekili aday adayları banka hesapları ile konuşuyor!

Ticari işbirlikçiler, milletin vekiline patron masalarında karar verecekse, teşkilat üyeleri neyin mücadelesi veriyor?

Zonguldak halkını, patronlara hizmet eden taşeron yerine koyan bir zihniyeti kabul etmek mümkün değil!

Amanda gitmem, yabanda gitmem..

Milletvekili için AK Parti Merkez İlçe Başkanlığından istifa eden Mükerrem Ayçiçek’in ekibi ısrarla istifa etmiyor, parti içi krizi tırmandırıyorlar.

Oysa AK Parti Genel Merkezi, kararını vermiş.

Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız’a yetkiyi vermiş.

“Git ekibini kur” demiş!

Ama Mükerrem Ayçiçek’in ekibi ‘amanda gitmem, yabanda gitmem’ diyor!

İlginç!

Mükerrem Ayçiçek ayağına sıkıyor!

Adaylığını tehlikeye attı!

Genel Merkeze kafa tutan bir tavır içinde olduklarının farkında değiller galiba…

Benzer bir olay yıllar önce Metin Karaduman döneminde yaşanmıştı.

MYK Kararı ile yönetim kurulu üyeleri görevden alınmıştı.

Tarih tekerrür ediyor!

İl Başkanlığı makamında yaşanan münakaşalar, havada uçuşan argo sözlerle parti sokağa döküldü.

AK Parti nereden nereye geldi?

Seçim bürolarını aylar önce tutan, mahalle başkanları ile programlar düzenleyen AK Parti’den, kavga kıyametin yaşandığı bir partiye doğru evrildi!

Adaylara çağrı!

MHP MYK Üyesi 28. Dönem Zonguldak Milletvekili aday adayı Murat Kotra, Zonguldak halkından neden yetki istediği açıklamış.

Murat Kotra, demiş ki;

Zonguldak, başbakan, bakanlar, meclis başkanı çıkartmış bir il. Bu kadar önemli siyasiler yetiştirmiş Zonguldak’ın Türkiye’nin en gelişmiş illerinden biri olması gerekirken maalesef geri gitmiş bu geriye gidişten herkes üzerine düşeni almalı. Zonguldak’ın içinden 2 tane il çıkmış, hiç bir siyasi kılını bile kıpırdatmamış. Aynı kötü gidişat şehrin futbol takımına da yansımış.

Biz, hemşerilerimize dokunduk Özel Şirket sahiplerinin, Madencinin, Tersane sahibinin ve çalışanının, Demir Çelik işçisinin, Çevreye duyarlı vatandaşımızın sesi olduk. Zonguldak'ın sorunlarını cesaretle dile getirdik, sorunların takipçisi olduk.

Zonguldak ve Zonguldaklı için çalışacağız asla yorulmayacağız. Kapımız herkese açık olacak, en önemlisi çok kolay ulaşabilir olacağız

*

Tüm milletvekili aday adaylarının benzer minvalde Zonguldak’la sözlü olarak akit çağrısında bulunuyoruz.

Öyle, parasına güvenerek, heykel gibi teşkilat yada örgütleri gezip, fotoğraf paylaşmakla süreci oldu-bittiye getirmeyin…