Rektör Özölçer, Ombudsman Topluluğu üyelerini kabul etti Rektör Özölçer, Ombudsman Topluluğu üyelerini kabul etti

Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem belediye başkanlarından Murat Sesli seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada 80 yaşındaki Halil Posbıyık’ı eleştirerek artık kendisinin miyadının dolduğunu söyledi. AK Parti adayı İbrahim Sezer’in hiçbir seçimde partisine destek vermediğini hatırlatan Sesli, kendisinden belediye başkanı değil belediye başkan yardımcısı bile olmayacağını ifade etti.

İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli’nin seçim bürosu açılışı mitinge döndü. Binlerce kişinin katıldığı seçim bürosu açılışında çarpıcı açıklamalar yapan Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli, sürekli kendilerini eleştiren hem CHP adayı Halil Posbıyık’ı hemde AK Parti Adayı İbrahim Sezer’e yüklendi. Ekip arkadaşları ile birlikte aylardır sahada kapı kapı gezip çalıştıklarını belirten Sesli “Hangi kapıyı çalsak, hangi mahalleye girsek, belediye başkanlığım döneminde döktüğümüz asfalt,  yaptığımız taş duvar, döşediğimiz kaldırım var. Üzerinden tam 15 yıl geçmesine rağmen, mahallelerimize bir çivi bile çakılmamış. Yazıktır, günahtır, hizmet etmek bu kadar zor değil. Biz 20 aya neler neler sığdırmışız bunu halk söylüyor. Şimdi siz söyleyin Ereğli’nin bir 5 yıl daha kaybedecek zamanı var mı?” diye sordu.
Geçtiğimiz yıllarda kar yağdığında insanların günlerce evinden dışarı çıkamadığını, günlerce elektriksiz kaldığını anlatan Sesli, basit doğal afetlerde bile belediye başkanı Halil Posbıyık’ın sarayından dışarı çıkamadığını söyledi. Posbıyık’ın artık Kdz. Ereğli Belediyesi’ni yönetecek gücü kalmadığına vurgu yapan Sesli konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Malum başkanımız 1994 yılında aday olduğunda ne diyordu merhum Ruhi Cöbekoğlu’na “69 yaşındasın, bırak artık, belediyeyi bastonla mı yöneteceksin?”
Şimdi kendisi 80 yaşında. Soruyorum size son 5 yılda Kdz. Ereğli’ye hiçbir hizmet yapmayan başkan, 80 yaşından sonra hizmet yapar mı? Kürsüye çıkarken bile 5 kişi koluna girip çıkartıyor. Sen belediyeyi bastonla değil tekerlekli sandalyeden mi yöneteceksin? Artık senin torun sevme vaktin çoktan geldi de geçiyor. Artık miadın doldu, Ereğli’ye verecek hiç bir şeyin kalmadı. Artık bu işi genç, dinamik, enerji dolu İYİ Parti ekibine bırakmanın zamanı geldi de geçti bile. Zaten sen bırakmazsan halkımız, Allah’ın izniyle sizi 31 Mart’ta emekliliğe ayıracak ve torunlarına kavuşturacak.”

Editör: Haber Merkezi