Dedik ki Sayıştay’ın 2 yıl önceki raporların da yer alan tespit ve uyarılara rağmen Kömürü yıkamayı bile beceremeyen bir duruma düştünüz kömürü lavuarlamadan satarak hem kurumu zarar ettiriyor hem de milli serveti ziyan ediyorsunuz. TTK tarihinde lavuar çalıştıramayan bir yönetim tarihte olmadı.

Ne bir itiraz ne bir açıklama!

Keşke Sayıştay’ın o raporunda yapılan uyarıya rağmen çözülemeyen sorun sadece Lavuar sorunu olsaydı? Meğer aynı raporda Sayıştay Amasra da metan gazı tehlikesine dikkat çekmiş ve uyarı yapıldığını bile anlayamayan uyarı yok diye açıklama yapan TTK yöneticilerini tehlike konusunda uyarmış.

Üzulmez ve Kozlu Lavuarını yok edersen  kömür yıkanmaz 10 tl lik kömürü 1 tl’ye satıp ülke ekonomisine milli servete zarar verirsin şu an yaptığın gibi ama Metan gazı tehlikesi uyarısını anlamaz o ihaleyi yapmayı 4 sene beceremezsen can gider can, yüreklere ateş düşer.

Amasra müessesesi müdür yardımcısının açıklamalarını duydunuz değil mi?

“Tüm yetkilerim elinden alındı. 2 yıldır iş yaptırmıyorlar” dedi.

Şimdi size 15 Haziran 2022 tarihli köşemizde yayınladığımız TTK’dan çıt yok başlıklı yazımızdan bir bölüm hatırlatalım.

‘Kurumun iki Müessesesinde Müessese müdürü ile müessese müdür yardımcıları birbirleri ile konuşmuyor. Üstelik Teknik olan müessese müdür yardımcıları ile müessese müdürü konuşmuyor. Teknik olan bu müessese müdür yardımcılarının yetkileri alınmış idari müessese müdür yardımcılarına verilmiş. Uzun süredir devam eden bu durumu Genel Müdür sadece seyrediyor. Pes doğrusu bu Müesseselerde Allah göstermesin bir kaza olsa bunun sorumlusu kim olacak?”

Bu müesseselerden biri Amasra yoksa balık zamanımı bu konuyla ilgilenecek Genel Müdür! ‘

İnanılır gibi değil öyle değil mi?

Genel müdürü savunmaya meclis araştırma komisyonuna Kazım Eroğlu’nun iki kez Genel müdür yardımcısı yaptığı havalandırma ihalesini 4 yıldır sonuçlandıramayan Makine ikmal dairesinden sorumlu Muharrem Kiraz ve ocak yevmiyesi yazdığı işçileri evinde çalıştırıp soruşturma geçiren ve teftişte ceza almaması Kazım Eroğlu tarafından sağlanan Karadon Müessese müdürü Fazlı Uncu gittiler ve basından okuduğumuz kadarıyla sorulara cevap veremediler.

Şimdi Ercan Gebeş ve Kazım Eroğlu meclis komisyonuna bilirkişi raporlarında kusurlu bulunması sebebi ile kabul edilmediler.

Geriye Muharrem Kiraz dışında sadece Muhammet Sefa Topuz kalıyor.

Onunda anlatacak durumu yok zaten.

10 yıldır yönetim kurulu üyesi ve Genel Müdür yardımcısı.

Evi Ankara da haftanın 3 yada 4 günü Yayla konağı misafirhanesinde kalıyor. Her gün makam odasında sabahtan akşama sigara içiyor.

Yeri gelmişken soralım misafirhanede bir oda bu kadar zapt edilebiliniyor mu?

O oda Safa bey yokken başkasına veriliyor mu?

Yoksa boş tutulup zarar mı ediliyor?

Bütün bunlar yönetimin gerçekleri iken görünen istifa etmeyi düşünen yok onu anladık da hükümet neyi bekliyor onu anlayamadık.