Aylardır herkesin konuştuğu tüm gündemi meşgul eden seçimleri 28 mayıs itibarı ile noktaladık. Artık normal gündelik hayata, gündelik sorunlara dönme vakti. Seçimler şehrimize ve tüm ülkemize hayırlı olsun kazanan Türkiye olsun.

Seçimi kim kazanırsa kazansın gelecek olduğu herkes tarafından bilinen ekonomik zorluklar gerçekleri ile kısa zamanda karşı karşıya geleceğiz.

Şimdi beklenen Bakanların atanması ve ardından yeni teşkilat ve milletvekillerinin kendi bürokrasi kadrolarını oluşturması.

Yerel anlamda seçim sonuçlarına baktığımızda Ak parti ile CHP arasındaki oy farkının il genelinde düşmesine rağmen Ak partinin yine birinci parti olması.

Merkez ilçede beklenen bir şekilde CHP, Ak partinin önünde yarışı sonlandırdı. Bunun Belediye Başkanının etkisi ile olduğunu söylemek için siyasetten çok anlamak gerekmiyor.

Sadece sahil projesini hala tam olmasa da bitiren daha doğrusu TOKİ’ye yaptıran bunun dışında Lavuar alanında suyu çıkan, Merkez çarşısında ne yaptığı belli olmayan, Fevkani köprüsünde bilime kulak tıkayan, nizam caddesini 9 ayda bitirebilen, İstasyon caddesinden geçenlerin aylardır kulaklarını çınlattığı belediye başkanının etkisini merkez ilçede görmemek mümkün değildi.

Projelerdeki bu fiyaskonun yanında insanlar ile yüksek perdeden konuşan, kibirli ve her şeyi ben bilirim diyerek racon kestiğini zanneden bir başkanın etki etmemesi de elbet mümkün değil.

Bugünden itibaren yerel seçimler artık gündem de olacak. Konuşulacak konuşacağız.

Bundan yaklaşık 6 ay sonra aday belirleme sürecine girilmiş olacak. Onun için herkes adımını dikkatli atacak pozisyonunu belirleyecek. Bugüne kadar yüzüne bakmadığı insanlara son 6 ay şirinlik yapmak her zaman işe yaramayabilir.

İtilen kakılan teşkilatlar sessiz haykırışları ile yerel seçimde öne çıkıp sonuçta etkili olacaktır.

Onun için adaylarda sürprizler görmek sürpriz olmayacaktır.

Aday belirlemedeki yanlışlar hatalar tekrar yaşanacak mı hep birlikte göreceğiz.

TOGG en büyük icraatsa vay haline bu şehrin. TOGG aldık geliyoruz diye paylaşım yapınca yaşasın diye sevinen önemli bir icraat olduğunu düşünen Zonguldaklı var mı sizce?

Seyredin görün birilerini, o ukalalıklar kibir gidecek bir maske gelecek yerine, çünkü seçim günü geliyor, Zonguldak unutur mu? Bakıp yaşayıp göreceğiz.