Genel seçime yaklaşık 4 ay kaldı. Ortalık toz duman.

Muhalefet partisinde gizli yarış hızlanmaya başladı.

İktidar partisinde ise bir görünen yüz var birde gerçek durum.

Herkes bir hesap içerisinde.

 Herkes birbirine rol yapıyor yüzüne gülüyor arkasını dönünce demediğini bırakmıyor.

Partide başka bir ekip var, Belediye de başka, Özsüt de ayrı, Gazipaşa da ekip ayrı, memurlar lokalinden öğretmenevine taşınan ekip ayrı, çay ocağı ekibi ayrı.

Bu arada Öğretmenevinin of plakalı müdürü üst kattaki özel odayı Belediye başkanına tüm kulis faaliyetleri için tahsis ederek yerini kurtarmanın derdine düşmüş durumda.

Selim Başkana yaslamış sırtını!

Tüm yazılanlara rağmen şikayetler sonrası Vali bey ile Milli eğitim Müdürü bu konu üzerinde görüşme yapmasına rağmen Öğretmen evi mi, kulis evi mi hala belli değil.

Vadiyi ise çayın suyu basmış durumda. O kadar çok aday var ki saymaya kalkınca mevcut milletvekili son sıralarda geliyor düşünün artık. Çayın taşı ile çayın kuşunu vurmak isteyen çok.

Ereğli Alaplı’nın hesabı ise bambaşka bu dönem kesinlikle Milletvekilsiz kalmak istemiyorlar ama aralarında anlaşma sağlayıp birlik olmaları da çok zor görünüyor. Herkes kendine oynuyor.

Sokakta karşılaştığın biri ile konuşuyorsun x kişisi için atıp tutuyor bir daha hayatta oy vermem ona diyor sonra akşam bir bakıyorsun o bir daha oy vermem dediği kişi ile aynı fotoğraf da sarmaş dolaş bir gün sonra sallamaya kaldığı yerden devam ediyor.

Güç böyle bir şey, makam için yüzüne gülüyorlar belki bir işim görülür diye ama arkandan demediğini bırakmıyorlar. Sonrada hasbelkader o gücü elinde bulunduran kişi kendini çok başarılı zannediyor ama gerçek ilk seçimde yüzüne şamar gibi vuruluyor.

Yani seçim durumlarının tansiyonu yükseliyor daha da yükselecek. Herkes ayak oyunlarını artıracak belden aşağı vuruşlara da maalesef şahit olabileceğiz.

Bu seçim hiçbir parti için çanta da keklik değil önce genel seçimlerde izleyeceğiz bu durumları sonra hemen ardından yerel seçim gelecek.

Genel seçim sonuçlarına göre yerel seçimde alınan pozisyonlarda değişecek ekiplerde kaymalar yer değiştirmeler olacak.

Unutulmaması gereken bu seçimde adaylar çok önemli karşılığı olmayan adaylar ile bölgecilik yapan yada herkese he diyen ama icraatı olmayan adaylar ile bu seçimde başarılı olmak mümkün görünmüyor öyle eskisi gibi ceketi koysam 3 olur gibi değil yani.

Herkes ektiğini biçecek.