Sayıştay’ın 2018 yılında tespit ederek ‘tehlike var havalandırma sistemini değiştirin’ demesine rağmen 4 yıldır bir ihale sürecini yönetemeyerek havalandırmayı yenilemeyi beceremeyen TTK yönetimi personeline bankalardan promosyon almayı sağlayacak ihale sürecini de beceremedi.

Şaşırdık mı? Elbette hayır!

Zaten 2 yıl önce imzaladığı sözleşmede personeline 4 bin lira katkı sağlayan TTK yönetiminin sözleşmede iptal halinde her personel için 6000 tl geri ödemeyi düzenleyen maddeye nasıl yer verdiğini anlamak da mümkün değil?

Hiç mi hesap bilmiyorsunuz?

Sanki yaklaşık maliyeti hesaplar gibi ihaleye 35 bin lira altında teklif kabul edilmeyecektir maddesini nasıl hangi akılla koyuyorsunuz? Hangi liyakat sahibi olmayan yöneticilerin bunun altında imzası var.

İki ihale ve yarısı kadar bile teklif yok nasıl hesapladınız bu rakamı. Muhasebeciniz kim? Yok hesaplamadık gönlümüzden öyle geçti diyorsanız bankaları mecbur zannediyorsanız 100 bin altında kabul etmiyoruz yazsaydınız.

Kim istemez işçiler daha fazla promosyon alsın ama bu kadar salla parti, iş bilmezlik TTK gibi köklü bir kamu kurumuna artık yakışmıyor. Olan işçilere oluyor.

Muhasebe kime bağlı bu işlerin sorumluluğunu taşıyan kim?

Muhammet Safa Topuz, 10 yıldır Genel Müdür Yardımcısı aynı zamanda TTK yönetim kurulu üyesi

Evi nerde, nerede oturuyor, Ankara da!

10 yıldır 7 gün üst üste Zonguldak da kaç kez kaldı, sıfır!

TTK Yayla konağı misafirhanesinde kalıyor. Zonguldak da kalmadığı günlerde odası başkasına veriliyor mu yada misafirhane konaklama bedeli ne kadar alınıyor kendisinden ayrı soru işareti.

Bugüne kadar yönetim kuruluna gelen önerilerden her hangi birisine karşı çıktığı, bu yanlıştır dediği yada öneri getirdiği olmuş m?

Hayır!

İkinci promosyon ihalesinde komisyon başkanı olması gerekiyor orada mı?

Hayır!

Böyle yönetim ile TTK elbette havalandırmayı da değiştiremez promosyon ihalesini de beceremez.

Dirayetli bir Genel Müdür ‘Promosyon işini çözüme kavuşturun’ diye talimat veren Enerji Bakanına gider ve durumu anlatır.

Enerji Bakanı da kamu bankalarının bağlı olduğu Bakana konuyu aktarır ve makul bir artış sağlanması konusunda destek alır, sorunda asgari müşterekte madenci mağdur edilmeden çözülür.

Ama nerde öyle bir Genel Müdür!

Amasra kazasından sonra herhangi bir toplantıda gördünüz mü kendisini?

Katıldığı bir program var mı, bir açıklaması var mı, herhangi bir protokolde yer alabiliyor mu?

Psikolojisi Amasra sonrası tamamen bozulmuş görünüyor. Tamamen değişmiş görünüyor değişmeyen tek yönü astlarına bağırıp çağırma. Güvenlikçilerin sabah içtimaları.

İstifa onurlu bir müessese ama…