Genelde en çok trafik polislerine söylendiğini duyardık bu sözün ve gülerdik seyrederken. Geçtiğimiz hafta benimde başıma geldi. Telefon açan bir şahıs epey bi laftan sonra “Sen benim kim olduğumu biliyor musun? benim hakkımda yazamazsın. Bana sormadan yazamazsın dedi.

Demek böyle bir durummuş dedim bu sözle karşılaşmak ve bu sözle karşılaşan trafik polislerimizi daha iyi anlamaya başladım. Aslında biraz da gülesim geldi.

Demek ki doğru konulara dokunmuşum. Doğru tespitler yapmışım.

Öncelikle hemen söyleyeyim senin kim olduğunu biliyorum.

Bilinmeyecek gibide değil.

Ne kadar bildiğimi de bilmek istemeyeceğini öğrenmek istemeyeceğini düşünüyorum.

Hatta birkaç yıl önce rahmetli olan bir ortak tanıdığımızın da hatırı var.

O yüzden spordan halk oyunlarına, yürüyüşlerden makam koltuğu oyunlarına kadar farklı değinilecek birçok sohbet konusu da var elbette.

Bu işler bağırıp çağırınca olmuyor.

TTK Yönetimi!

Bugüne kadar pek çok kez TTK yönetimini eleştirdik.

Bu yönetim kendi koyduğu hedeflerin ‘hiçbir tanesini gerçekleştiremeyen tarihin en büyük zararını yaşatan tarihin en düşük kömür üretimini gerçekleştiren yönetim diye’ ısrarla üzerine basarak ilan ettik.

Bugün durum farklı 41 kişi hayatını kaybetti ve maden şehitlerimiz arasına katıldı.

Ulusal basında hemen hemen her kanalda Genel Müdürün göreve gelmesi eleştiriliyor. Bugün grup toplantısında Meral Akşener de aynı konuya vurgu yaptı ve inanılır gibi değil dedi.

Kozlu’da ki can kayıplarından sorumlu olup adli makamlar tarafından ceza alan kişi neden Genel Müdür yapıldı deniliyor.

Soruşturma sonunda ortaya çıkacak elbette kim suçlu yada suçlu olan kimse var mı ?

Umarız herkes üzerine düşeni yapmıştır ve ihmal yoktur.

Çünkü o ateş düşen 41 ailenin acısının vebali ve vicdan azabı verilecek her türlü cezadan daha fazla can acıtır.

Genel müdür başarısız olabilir, kurumu yanlış yönetiyor, hatalı atamalar yapıyor, kurum elemanları arasında çifte standart uyguluyor olabilir ama can kaybına yol açacak bir ihmali bilerek isteyerek yapmak istemeyeceği elbette çok açıktır.

Müessese müdürü içinde aynı şey geçerlidir muhakkak. Bu sebeple soruşturma ve inceleme hızlı biçimde neticelendirilerek sonuca ulaşılmalı ve dedikodulara son verilmelidir.

Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Yakınlarına Allah sabırlar versin.

TTK Tahlisiye ekipleri alkış…

Bir teşekkür edilmesi gereken TTK tahlisiye ekibini de unutmamak gerekiyor.

Ülkenin her köşesine her afete yetişen bu ekip kendi kurumuna kendi arkadaşlarına da hemen yetişti canını tehlikeye atarak müdahale etti.

Ülke genelinde bu konuda bir numara olduklarını bir kez daha ispat ettiler. Arkadaşları için canları pahasına müdahale ettiler Amasra ocağına.

TTK tahlisiye ekiplerine ilk anda yardım eden yanlarında olan UMKE ekibi de en hızlı şekilde afet yerine ulaşarak ellerinden geleni risk alarak yaptılar.

Onlara da tüm madenciler adına teşekkür ediyoruz. Tabi sağlık çalışanları güvenlik kuvvetleri ve diğer TTK personeli de çalışmaları o üzüntü içerisinde yerine getirerek vazifelerini yaptılar.