Maç Anıları 08.12.1984 Galatasaray – Zonguldakspor: 1-1

Talat Tokat’ın yönettiği karşılaşmayı 15.604 biletli seyirci izledi.

Galatasaray Levent’in golüyle 1-0 öne geçti.

Zonguldakspor’da Cemal Gündüz 72.dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Zonguldakspor İstanbul deplasmanında 10 kişi oynamasına rağmen 88.dakikada Osman’ın soldan faul atışında Muzaffer’in attığı golle beraberliği sağladı ve zorlu maçtan bir puan çıkardı.

Galatasaray’lı Erdal’ı maç boyunca başarılı bir biçimde savunan Zonguldakspor’lu Yaşar Yiğit oynadığı güzel futbol ile haftanın karmasına seçildi.

Coşkun Özarı (Gazeteci): ‘Zonguldakspora gelince sert, mücadeleci futbol güzel şey. Ancak kasıtlı hareketler futbol kurallarınca yasak. Bu yasağa uysalardı, on kişi ile gol atabilecek güçte bir takım olduklarına göre, sanırım daha iyi bir sonuç alırlardı.’

Ziya Şengül (Gazeteci): ‘Zonguldakspor dünkü deplasman maçında hırslı ve biraz da sinirli göründü. Zonguldakspor bir puanı, Galatasaray’ın elinden kopararak son dakikalarda aldı. Ve Zonguldak deplasmanda Galatasaray’ın gafletinden ve kötü futbolundan yararlanıp maçı kazançlı bitirdi. Golün sahibi Muzaffer, sertliğini yerdiğimiz ancak oyununu beğendiğimiz Yaşar ve Sercan’ın oyunuyla Galatasaray’a karşı etkili olan Zonguldakspor’du.

Hazırlayan Barış Işık


Editör: TE Bilisim