İşte o yazı…

Kadir Özcan 1952  yılında Trabzon Akçaabat’ta doğdu. Gerçek ismi Kadri olmasına rağmen herkes tarafından Kadir diye anılıyordu. Futbola Trabzon’da amatör olarak başlayan Kadir profesyonel olarak Trabzonspor’da oynadı ve milli takım formasını başarıyla taşıdı. Trabzonspor’un şampiyonluklar yaşadığı dönemde rakip oyunculara dur diyen en önemli isimlerin başında geliyordu. Trabzon’da hemen her sokakta ayağına futbol topu alan her gencin olmak istediği türden bir oyuncuydu.

1978-79 futbol sezonunda Trabzonspor’un maddi olumsuzlukları sebebiyle Zonguldakspor’a transfer oldu. 1978-79 sezonunda 15 lig ve 2 kupa olmak üzere 17, 1979-80 sezonunda ise 13 lig ve 1 kupa olmak üzere 14 maç forma giyen Kadir Özcan Zonguldakspor formasıyla maalesef gol atmayı başaramadı. Zonguldakspor’un defansının güvencesi olan Kadir, özellikle hava toplarında çok başarılıydı ve kestiği topları da oyuna çok akıllıca sokma özelliğine sahipti. Sağ ayağını sol ayağı kadar iyi kullanamaması onun olumsuz özelliği sayılırdı.

5 kez Ümit, 7 kez A olmak üzere toplam 12 kez Milli formayı giyen Kadir Özcan 1983 yılında Jubilesini yaparak futbola veda etti. 22 Ekim 2013 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu bizlere veda etti. Ruhu Şad Mekanı Cennet Olsun’’

Hazırlayan Barış Işık…


Editör: TE Bilisim