Gazeteci Cem Küçük ayakkabı sektörüne girdi. Küçük ve 4 ortağı “Fil Ayakkabı” adı ile bir şirket kurdu. 1.2 milyon sermayeli şirket, kendi markası ile yurtiçi ve yurtdışında ayakkabı satacak. Ortaklar arasında, son seçimde AKP listesinde Zonguldak’tan milletvekili adayı da olan iş insanı Nejdet Tıskaoğlu da yer aldı. Küçük,  “İnşallah başarılı oluruz” dedi.

İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 4’ü Zonguldaklı 5 ortak, geçen 27 Şubat’ta Fil Ayakkabı Aksesuar Dış Ticaret Limited Şti. adı ile bir şirket kurdu.

1.2 milyon lira sermayeli şirketin ortakları arasında uzun yıllar ayakkabı sektöründe çalışan iş kadını Alime Kırışık, Gazeteci Cem Küçük, Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, iş insanı Osman Uğurlu ile Murat Sur yer aldı. Bu arada, Tıskaoğlu son seçimde Zonguldak’ta milletvekili adayıydı. Tıskaoğlu, Elcab Kablo ve Profil şirketinin de Yönetim Kurulu Başkanı.

Başlangıçta üç kişi ile kuruldu
Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre şirket ilk kurulduğunda Cem Küçük, Alime Kırışık ile Nejdet Tıskaoğlu eşit hissedar olarak yer aldı. Şirketin 1.2 milyon liralık sermayesi, her bir pay 1000 TL olacak şekilde bin 200 paya bölündü. 3 ortak da 400’er pay sahibi oldu.

2 yeni ortak dâhil oldu
Şirketin kuruluşundan 1,5 ay kadar sonra ise ortaklık yapısında değişiklik oldu. Cem Küçük, şirketteki 200 bin TL’ye denk gelen 200 adet payını Murat Sur’a, Alime Kırışık ise 200 adet payını Osman Uğurlu’ya devretti. Böylece, şirkete 2 isim daha ortak oldu.

Kendi markası ile satış yapacak
Fil Ayakkabı, Hocin markası ile yurtiçi ve yurtdışında satış yapacak. Erkek ayakkabı markası olarak planlanan Hocin’in ürün katalogları da hazırlandı. Edinilen bilgilere göre Fil Ayakkabı, başlangıçta doğrudan üretim yapmayacak.

Uzun yıllardır ayakkabı sektöründe olan iş kadını Alime Kırışık, 2018’de kurduğu Onurlu Ayakkabı, başka firmalara olduğu gibi Fil Ayakkabı için de üretim yapacak. Onurlu Ayakkabı hali hazırda ‘Sorelle” markası ile kadın ayakkabı üretimi yapıyor.

Küçük: İnşallah başarılı oluruz
Konuya ilişkin telefonla ulaştığımız Cem Küçük “Hemen hepimiz Zonguldaklıyız. Ortaklardan Nejdet Bey ile çocukluk arkadaşı sayılırız. Fikir; ben ve Nejdet Beyden çıktı. Bakalım inşallah başarılı olur. E-Ticaretten satışlar olacak. Kataloglar hazırlandı. Üretim için de bir takım gelişmeler olabilir. Keza mağazalaşma da… Ancak gidişata bakmak gerek öncelikle” diye konuştu. Küçük, şirkete 5 kişinin daha ortak olacağı bilgisini de paylaştı.

‘Sektöre çıraklıkla başladım’
Fil Ayakkabı’nın ortaklarından Alime Kırışık (5I) ise,  yaptığı açıklamada “Ben sektöre daha 16 yaşındayken çırak olarak girdim. 30 yaşında üretim müdürü oldum. O dönem bünyemde 250 kişi çalışıyordu. 20I4’te ise emekli oldum. Ancak daha sonra yeniden sektöre döndüm. Oğlumun adını taşıyan Onurlu Ayakkabı’yı kurdum. 4 kız kardeşimle birlikteyiz. Çeşitli markalara üretim yapıyoruz. Cem Bey ve Nejdet beylerle de, oğlumun kalp nakli konusunu konuşmak için tanıştım. Daha sonra yerimize geldiler. Ve Fil Ayakkbı’yı kurduk. Başarılı olacağımıza da inanıyorum” dedi. Kırışık, Fil Ayakkabı’nın ileride kendi üretim tesisini de kurabileceğini belirterek “Zonguldak OSB’de on dönümlük bir alan için başvurumuzu yaptık. Kaydımızı oluşturduk” dedi.

‘Önemli bir marka yapma hedefimiz var’

ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu ise “Fil Ayakkabı Hocin markası ile ilgili vizyonumuz oldukça geniş. Bu konuda heyecanlıyız da. Markayı, Türkiye ve Avrupa’da önemli bir noktaya taşımayı planlıyoruz. Hocin, ihracat yapan önemli bir şirket konumuna gelecek. Bunu başaracağımızı da görüyoruz. Bu alanda profesyonel isimlerle çalışıyoruz” diye konuştu. Tıskaoğlu, Elcab Kablo ve Profil şirketini büyüttükleri gibi Hocin için de benzer bir yaklaşıma sahip olduklarını vurguladı.

Kaynak: Halktv.com

Editör: TE Bilisim