Sağanak yağış nedeniyle Fener’de kapalı spor salonunda kutlandı. Törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Cezmi Yalınkılıç, AK Parti Milletvekili Muammer Avcı, Ahmet Çolakoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Başsavcı Abdurrahim Alan, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, Baro Başkanı Türker Kapkaç, daire müdürleri ve davetliler katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Müdürü Yüksel, “Sizler ülkeniz ve milletimiz için canla başla çalışan Fatih’in torunusunuz. Üreten kendini geliştiren bizlere gelecek günlerin daha aydınlık olacağını veren gençlersiniz. Biz bu topraklardan doğun gücüz. Bu topraklarda doğduysak bir sebebi var. İşiniz hiç de kolay değil.  Yarının Türkiyesi sizlerin çalışmalarıyla şahlanacaktır” dedi.
Ardından Zonguldak ve çeşitli yörelere ait halk oyunları gösterileri yapıldı. 
Programın son bölümünde ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Editör: TE Bilisim