Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu, Nevroz Bayramını kutladı.

Topaloğlu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

Türkiye demokratları diktatörlüğün kurumsallaşmasını engelleme mücadelesi verirken, Ukrayna işgali ile yaşanan savaş dramı insanlığı bir kez daha yok sayılan hayatların fotoğraflarıyla karşı karşıya bıraktı.

Demirci Kawa'dan bugüne halkların yüzyıllardır kutladığı, bahara ve yaşama merhaba diyen, zalimlere karşı direnişi ifade eden Nevroz kutlamaları, aynı zamanda iyilerin kötülerle baş edebileceğinin umududur. Barışı, demokrasiyi, virüssüz ve savaşsız sağlıklı bir yerküre müjdecisi olması en büyük inancımızdır.

Baharı ve doğanın uyanışını toplumsal mücadelemizde umut haline getiren tüm halkların bayramı kutlu olsun!

2022 Nevroz kutlamalarını Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştireceğiz. Anadolu coğrafyasındaki tüm halkların barış ve eşitlik talebini sahiplenmek aynı zamanda demokratik talepleri sahiplenmektir. Bu duygularla Nevroz ateşini harlayacağız.

20 Yıldır ülkeyi yöneten AKP İktidarı ne yazık ki, toplumsal gerimler üzerinden ülkeyi yönetmeye çalışmış bunun sonucunda ülke her açıdan zorlu süreçlere girmiştir.


Yeni bir Türkiye kurma imkânına yakın olduğumuz bir tarihsel evreden geçiyoruz. Geleceğimiz demokrasi mücadelesinde ben de varım diyen tüm kesimlerin yan yana gelişini örgütlemekten geçmektedir. Yüz yıllık cumhuriyet tarihine egemen olan tekçi, mezhepçi, otoriter anlayıştan koparak, yeni yüz yılı eşitlikçi, özgürlükçü, sosyal ve demokratik bir ülkeyle karşılayacak güçlü bir demokrasi ittifakının olanaklarına her zamankinden daha fazla sahibiz.

Türkiye demokratikleştirilmeden, Kürt sorunu müzakere ile barış ve eşitlik temelinde çözülmeden, ekolojik yıkım sonlandırılmadan, iktisadi adalet sağlanmadan mutlu yarınlardan bahsetmek elbette imkansızdır.


 

Savaşsız, sömürüsüz, eşit ve özgür bir bahar için mücadelemiz devam ediyor. Tüm canlılarla birlikte barış içinde bir yaşam özlemini yaşatanların Nevroz şenliğine selam olsun.

Editör: TE Bilisim