Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, 28'nci Dönem Zonguldak Milletvekili aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi. 

Merve Kır yaptığı açıklamada "Bugün halkımız için, Zonguldaklı hemşehrilerimiz için, kadınlarımız ve gençlerimiz için vermekte olduğum siyasi mücadeleyi bir üst aşamaya taşımak amacıyla; Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti, "Hak, Hukuk, Adalet" şiarından vazgeçmeyen, Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki ülkenin kurucu ve kurtarıcı partisi "Asırlık Çınar" Cumhuriyet Halk Partisi’nden  milletvekili olmak için 28. dönem milletvekilliği aday adaylığı müracaatımı ilçe kadın kolları başkanlarım ve kadın kolları il yöneticilerimle birlikte yaptım. 


1954 yılında Zonguldak’ın ilk kadın milletvekili olan Edibe Sayar’dan sonra, Zonguldak’ın 2. kadın milletvekili, Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Zonguldak’ın ilk kadın milletvekili olarak halkımıza hizmet etmek istiyorum. 
İktidar ateşini Zonguldak’tan yakacak, bu zorlu yolu hep birlikte yürüyeceğiz. Kadının mücadele gücünü sorunları çözmekteki azmini herkese göstereceğiz. Yolumuz açık olsun."


Editör: TE Bilisim