Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem Ertuğrul mazbata törenin ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz yaptığı konuşmada, “Burası Zonguldak, burası domuz bağı ile can alan teröristlerin yeri değil, domuz damıyla cankurtaran madencilerin memleketi. İnsanlarımızı tehdit eden ve korkutan bir siyaset anlayışında insanları kurtaracağız” dedi.

Yavuzyılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti; “Değerli milletvekillerim değerli başkanlarım, çok kıymetli cumhuriyet sever vatansever, değerli dostlarımız ve siz basın emekçileri. Bu güzel günde bir aradayız. Milletimizin iradesini temsil eden mazbatalarımızı iki milletvekili olarak teslim aldık. Milletimizin iradesini mecliste dillendireceğiz. Uzun süredir hem Zonguldak’ta hem Türkiye’de kutuplaştırıcı bir siyaset izliyor AK Parti. Burası Zonguldak, burası domuz bağı ile can alan teröristlerin yer değil, domuz damıyla cankurtaran madencilerin memleketi. İnsanlarımızı tehdit eden insanlarımızı korkutan bir siyaset anlayışında insanları kurtaracağız. Temiz siyasete iktidar da bulunan partiler davet edeceğiz. Bu noktaya getireceğiz. Dostlar önümüzde çok kritik bir seçim var. Bu seçim hem baharın geleceği seçim olacak hem tüm vatandaşlarımız nefes alacak. Artık yukarıdan konuşan ne yapmamız gerekeni söyleyen kibirli bir yönetim anlayışından Türkiye’yi kurtarma zamanı gelmiştir. Hem birlikte sandır gideceğiz ve insanlarımızı üzen hazineyi hortumlayan hazinenin altında delikler açıp üç beş yandaşı zengin edip 85 milyonu fakirleştiren yönetimden Türkiye’yi kurtaracağız.”

CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul da, “Öncelikle uzun bir siyasi yolculuğun ardından bugün mazbatamızı almak nasip oldu. Bu yolculukta beraber çalıştığımız bize her zaman destek olan Cumhuriyet Halk Partisinde ki görevli arkadaşlarımıza bize bu görevi tevdi eden bizi bu göreve laik gören Zonguldaklı hemşirelerimize teşekkür ediyorum. İnşallah şehrimize güzel hizmetler vereceğiz. Zonguldak’ın problemlerini biliyoruz. Zonguldak’ın dertlerini sıkıntılarını biliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim