Zonguldak Tarih sayfası editörü ve yazarı Hayati Yılmaz, corona virüsünün külden etkilenen insanları çok daha çabuk öldürdüğünü iddia etti.

İşte o yazı;

Üst Fotoğraf; Dünya`da korona virüsün yayılmasını gösterir.
Alt Fotoğraf;Dünya`da hava kirliliği yayılmasını gösterir.
Bu iki fotoğrafta görüldüğü gibi ; ikisinin arasında herhangi bir fark yok. Bunun nedeni tabi ki de insan faktörü.

Dünya`da ki ülkelerin ekonomisi,işleyişi,yönetimi,canlıya verdiği kıymeti,....Kısacası, insanın ne kadar hareket ettiğine bağlı bir grafik.
İnsan ne kadar hareketli ise çevreye,doğaya ve kendine aslında o kadar zarar vermeye başlıyor.Çünkü insanoğlu hareket ettikçe kirleten bir varlıktır.

Nasıl, evde ne kadar hareket olursa ev kirlenir, Dünya`da öyle..Ama biz evi temizliyoruz.Bunun için çok çeşitli dezenfekte ilaçlar geliştirmişiz..Ama Dünya için hiç bir şey yapmıyoruz.
Kömürün işlenmesi ile başlayan sanayi 200 yıl önce başlamış; petrol,gaz ile devam etmiştir.Bu da atmosfer içinde değişimlere yol açmaktadır.
Sadece 200 yılda, milyonlarca yılda kirlenmeyen dünyayı kirlettik.
Kapitalizmin sonucu olarak sürekli üretme ve tüketme esası 200 yıldır Dünya`yı getirdiği nokta, iklim değişikliğine sebep oldu..O halde, kapitalizm bilimi elinde tutuğu müddetçe, Dünya`nın nereye doğru gideceğini hesap etse de, bunu açıklayamaz.
Kapitalist aslında kör ve sağırdır.Bir virüs gibi aslında cansız ama işlevi olan bir şeydir. Virüs nasıl bizim akciğerlerimize yerleşip vücudumuzu çalışmaz hale getirirse ;Kapitalizm de Dünya`yı etkisi altına alıp çalışmaz hale getiriyor.
Daha çok özel otomobil üreterek,daha çok elektrik,daha çok elektronik üretme aslında bugünümüzün dünyasında ki insanların egosunun doğa şartlarının çok daha üstünde bir açlığa sahip olduğunu da gösteriyor.Bizim bu egoyu yenmediğimiz sürece felakete yol açacağız. Bu"gelecek kuşaklardan yaşam çalmak" anlamına geliyor.
Sanırım gelecek kuşaklar,bugün yaşayan insanlara lanet okuyacak.
Bizim modern çağ olarak isimlendirdiğimiz 21.YY Milenyum‘u onlar,insanoğlunun cehalet yılları olarak adlandıracak.

Eğer insanoğlu kirlettiği yeri temizlemez ise orada her türlü bakteriler hayat bulmaya başlar.Dünya`nın en kalabalık şehirleri Çin’de,en fazla hava kirliliği de Çin’de, virüste Çin’den çıkıyor.
Virüs aynı zamanda külden etkilenen insanları çok daha çabuk öldürüyor.
Virüs ile hava kirliliği arasında ki bu kadar ortak noktalar, ikisi arasında bağ kurmamız gerektiğini düşündürdü bana.
Kapitalizm ile yaşamak zorunda kalsak da ona inanmayın.
O`YALANCININ TEKİDİR.

Editör: TE Bilisim