Corona’da sevindiren gelişme!

Corona virüs nedeniyle geçtiğimiz günlerde CHP Kilimli eski Üyesi Fevzi Bekar'ın hayatını kaybetmesi sonrasında, kardeşi olan Şenol Bekar’ında covid19 pozitif tanısıyla Atatürk Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda yattığı öğrenilmişti.  

Corona nedeniyle plazma bekleyen Şener Bekar için sevindiren bir gelişme yaşandı.

Kızılay tarafından bulunan plazma birkaç saat içinde Atatürk Devlet Hastanesi’ne ulaştırılacağı öğrenildi.

İmmün Plazma tedavisi nedir, nasıl olur? Corona Virüste İmmun Plazma tedavisi kaç kişi için kullanılıyor?

İmmün plazma tedavisinde koronavirüs (Kovid-19) tanısı konan ve tedavi sürecinin ardından iyileşen hastalardan alınan ve Türk Kızılayı tarafından toplanan kan plazmalarının ağır durumdaki vakaların tedavisinde kullanılması amaçlanıyor.

Bu sayede kan plazması ile kritik durumdaki hastaların tedavi edilmesi hedefleniyor. Plazmada yer alan "immünglobulin" denilen antikorlar, yoğun bakıma alınmış, solunum sıkıntısına girmiş, durumu kötüye giden ve riski yükselmiş hastaları tedavi edici özellik taşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.