Zonguldak Kent İmar Revizyon çalışması konulu toplantıda konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Kentsel Dönüşüm çalışmalarında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

İmar-Islah çalışmalarının toplum tarafından pek haz edilmediğini dile getiren Uçar, Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş’ın ‘Planları halkla birlikte yapın. Vatandaşın evini arsasını almadan planlama yapılırsa kimsenin sesi çıkmaz” sözlerine “Yok öyle bir dünya” diyerek yanıt verdi.

Milletvekili Hamdi Uçar, “Bu proje aslında siyasilerin uzak duracağı bir projeden bir tanesi. Alp yapı ve imar düzenlemesi… Toplumun çok haz etmediği, istemediği, ifade ettikleri gibi biraz önce vatandaşlarımızın yerine dokunmayacaksınız, metrekare olarak hiç kaybı olmayacak, evinin önünde ceviz ağacı varsa yada incir ağacı varsa ona hiç dokunmadan bu hizmeti daha kaliteli, nitelikli bir şekilde ona ulaştırmaya çalışacaksınız ama böyle bir dünya yok. Tabi herkes bu konuda fedakarlık etmesi gerekiyor. Şehrimizin imar-ıslah düzenlemesiyle ilgili zaman zaman taşınmazların satışıyla ilgili bir süreç başladı. Hazineye tahsisli arazilerin satışlarıyla ilgili, tapu tahsis belgesi olan vatandaşlarımızın sıkıntı ve sorunları ile karşı karşıyayız. Yaşanan sıkıntılar ortada. Bunun çözümüyle ilgili istişareler yapıyoruz. Yasal düzenlenin yapılmasıyla ilgili Milletvekili arkadaşlarımızla sürekli görüşürüz. Alış yada satışlarda yaşanan problemlerinde çözülmesi için herkesin bu taşın altına eline koyması gerekiyor. Sadece yollarımızı asfaltlayarak bu kente medeniyete taşıyamayız, imar demek medeniyet demektir” dedi.

Editör: TE Bilisim