AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Mehmet Fatih Çakır,  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Çakır mesajında şu ifadelere yer verdi. "Çanakkale Savaşı, Türk Milleti’nin en umutsuz görünen anlarda dahi canını ortaya koyarak ülkesi, devleti ile milli gururuna sahip çıktığı sayısız kahramanlık destanı içinde en önde gelenlerden biri olduğu gibi, günümüz dünyasının oluşmasını hazırlayan dünya tarihinin en önemli olaylarından biridir. 
18 Mart 1915’te Çanakkale’de 250 bin şehidimiz ve yüz binlerce gazimizin iman ve fedakârlık dolu mücadelesiyle, dünyanın en güçlü ülkelerinin kurduğu birleşik işgal gücüne karşı kazanılan bu büyük zafer, aziz milletimizin varlığını koruma azmini tüm dünyaya ilan etmiş, “Çanakkale Geçilmez” dedirterek dünya tarihinin akışını değiştirmiş,  aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların tecrübe ve özgüven kazanmasında büyük rol oynayarak, ülkemizin temel taşlarından birini oluşturmuştur.
Bu savaş aynı zamanda, Türk milleti, ordusu ve askerinin savaş ortamında dahi insanlığını hiç yitirmediğini dünyaya göstermiştir. Yaralı düşmanını sırtında hastaneye taşıyan, vurduğu düşman gemisinden denize dökülenlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik, tüm dünya milletlerinin gönlünde de silinmez bir iz bırakmıştır. Büyük zaferde en büyük rol sahibi olan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Çanakkale’de toprağa düşen askerlerin dost bir ülkenin bağrında toprağa düştükten sonra bu milletin evlatları” olduğunu söylemek suretiyle bu izi pekiştirmiştir.
Milletimiz, vatanı koruma kararlılığını, Kurtuluş Savaşımızda, çeşitli sınır ötesi görevlerinde ve iç güvenlik operasyonlarında gösterdiği gibi, 15 Temmuz hain kalkışmasında devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak suretiyle göstermiştir. Bu fedakârlıkların son örneği,  6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinde de birlik ve beraberlik içinde yaraları sarmak için gösterdiği gayrettir.
Bu büyük zaferden 108 yıl sonra,  bu duygu ve düşünceler içinde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve Çanakkale’de vatanı için canını feda eden aziz şehitlerimiz olmak üzere; ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimiz ile ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, çeşitli mücadelelerde gazilik makamına erişenlerden hayatta olanlara da huzurlu uzun bir ömür diliyorum.

Editör: TE Bilisim