CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerine tüm vatandaşları davet ederek "vatanını seven sandığa gelsin" dedi.

Montaj, iftira ve karalama ile devam eden seçim kampanyasını yürüyenlerin ar damarının çatladığının gün yüzüne çıktığını ifade eden Ebru Uzun'un, açıklaması şöyle:

"14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi en yüksek oyu alan her iki adayın kazanabilme sayısına ulaşamamaları nedeni ile bilindiği gibi 2.tura kaldı. 
28 Mayıs 2023 tarihinde halkımız yeniden sandık başına giderek son sözlerini söyleyecek ve yeni Cumhurbaşkanımızı ülkeyi yönetmek üzere beş yıllığına görevlendirecekler.
AKP’nin ilk turda Millet İttifakı ve onun adayı Kemal KILIÇDAROĞLU üzerinden uyguladığı bütün algı operasyonların, kara propaganda yöntemleri şimdiden demokrasi ve seçim tarihimizin en karanlık sayfalarında yerlerini almış oldu.
Yalanı, iftirayı, sahte montaj videolarından siyasi avantaj devşirmeyi normal bir seçim kampanyası gibi ön görenlerin; aslında yüzlerinin hiç bir zaman kızarmadığı ve ar damarlarının çatlamışlığı bugün bir kez daha gün yüzüne çıktı. 
Böylesine kritik bir seçimin ilk turunda yaklaşık 8.5 milyon seçmenin oy kullanmaması aslında ikinci turdaki seçimin önemini daha da ön plana çıkarttı.
Böylesine büyük bir seçmen kitlesinin ülkenin yönetilmesinde söz sahibi olmak istememesi geleceğimizi şekillendirme adına her birimizi ayrı ayrı umutsuzluğa sevk etmektedir. 
İki gün önce iktidar kanallarından birinde tüm kamuoyumuza yansıyan görüntülerde; dilimizi konuşamayan ve ülkemizin gerçeklerinden bir haber kişilerin çeşitli gerekçelerle (!) vatandaşlık elde ederek oy kullanma hakkına sahip olmaları, özellikle sandığa gitmeyen yurttaşlarımız tarafından ciddi bir şekilde değerlendirip yurttaşlık sorumluluklarını bir kez daha gözden geçirmeleri en büyük dileğimizdir.  
İnanıyoruz ki…
28 Mayıs’da hiçbir yılgınlığa ve umutsuzluğa kapılmadan oylarımızı kullanmak ve sandıklara sahip çıkmak asli vatandaşlık görevimiz ve sorumluluğumuzdur.   
VATANINI SEVEN SANDIĞA GELSİN…"

Editör: TE Bilisim